Venirea toamneai aduce schimbari. Cum facem sa le intampinam cu zambetul pe buze?

de

Venirea toamneai aduce schimbari. Cum facem sa le intampinam cu zambetul pe buze?

Soarele si caldurile caniculare se duc  incet-incet. Ramanem cu un bronz frumos si amintiri minunate. Fie de pe plaja, de pe munte, din curtea casei sau de la petreceri. Fiecare anotimp are farmecul lui, si chiar daca ne place sau nu, ele se schimba. Au ordinea lor, si si-o respecta. Ne place la soare, ne place in costum de baie si mai ales ne place inghetata. Dar am intrat in luna septembrie, ceea ce inseamna ca s-a cam terminat cu balaceala. Am avut pepeni, visine si multe cirese. Dar si toamna ne aduce bunatati struguri, prune si nuci.

Ce sa facem ca sa intampinam toamna asa cum se cuvine? Cu ce sa incepem si de ce anume sa ne ferim?

  1. Detoxifierea, este probabil primul lucru care trebuie facut, dupa o vara plina de ÔÇťpacateÔÇŁ. Vara insemna vacanta si vacanta inseamna incalcarea anumitor bariere alimentare pe care ni le-am pus de-a lungul anului. Si intr-un fel sau altul, este un lucru corect. Nu am vrea ca la mare, in costum de baie, sa se vada exact cate sarmale am mancat de Craciun. Dar o data intrati in vacanta, ne lasam dusi de val. Nu mai conteaza ca bem sucuri acidulate, nu ne numaram inghetatele si nici shaormele mancate pe fuga. Dar asta nu inseamna ca la un moment dat nu se vad. Deaceea, venirea toamnei, este prilej de a ne potoli poftele. Si este foarte simplu. Ne punem ambitia sa eliminam produsele prelucrate si ne umplem frigiderul cu fructe si legume. Bem ceaiuri sau sucuri naturale si multa apa cu lamaie.
  2. Atentie la imunitate. Toamna suntem predispusi la raceli si alte viroze. Deaceea trebuie sa luam masuri pentru a ne suplini deficitul fie de calciu, magneziu sau vitamine. Majoritatea in ultima vreme apeleaza la suplimente alimentare, facute din plante sau fructe, dupa caz, pentru diferite Ceea e nu este neaparat un lucru rau, pentru ca o data venita toamna, ne vor lipsi anumite fructe, legume si mai ales soarele. Exact cand am fi avut mai mare nevoie de ele. Pe langa aceste suplimente de vitaminizare, hidratarea are un rol foarte important. Nu va neglijati cand este vorba de hidratare.
  3. In plus, la fel de indicat este si sportul. Miscarea, fie ea dimineata inainte de servici sau dupa, este bine venita. Cele 30 de minute de sport pe zi chiar fac minuni, mai ales cu starea de spirit si cu limpezirea gandurilor.