Votantii ambelor tabere de la alegerile prezidentiale, nevoiti sa returneze pomenile electorale

de

Ambele tabere implicate ├«n campaniile celor doi politicieni care au candidat pentru scaunul de pre╚Öedinte al Rom├ónie, au luat o decizie foarte dur─â, ╚Öocant─â, care, cu siguran╚Ť─â, o s─â ├«i nemul╚Ťumeasc─â profund pe votan╚Ťi: toate pomenile electorale oferite pentru a stimula ie╚Öirea la urne, const├ónd ├«n g─âle╚Ťi, ligheane, m─âlai ╚Öi alte astfel de bunuri, vor trebui returnate sediilor locale.

A╚Öa ceva este absolut inadmisibil„, a declarat unul dintre cei care au beneficiat de pe urma pomenilor. „Unde s-a mai v─âzut a╚Öa ceva? ├Än ce ╚Ťar─â civilizat─â din lumea asta te pune partidul s─â dai m─âlaiul ├«napoi? Asta se poate ├«nt├ómpla numai ├«n Rusia.. sau ├«n Coreea de Nord. Sunt profund dezgustat de aceast─â decizie, societatea a luat-o razna. Numai democra╚Ťie nu e!„, a continuat, v─âdit sup─ârat, cet─â╚Ťeanul.

Un altul, dorind s─â ├«i ╚Ťin─â isonul, a spus „Dac─â ╚Ötiam c─â e a╚Öa, nici nu mai votam cu Iohannis. ╚śi nici cu Ponta. Stai, c─â nu-mi amintesc de unde am primit poman─â mai mare prima dat─â. Eu am fost om de omenie, domni╚Öoar─â, am avut spirit civic, am venit ╚Öi mi-am f─âcut datoria la coad─â. ╚śti╚Ťi c├ót de greu e s─â votezi de mai multe ori? A╚Öa sunt trata╚Ťi oamenii cinsti╚Ťi ├«n ╚Ťara asta!„, i-a m─ârturisit el unei reporteri╚Ťe.

Dorind s─â clarific─âm toat─â aceast─â nebunie, ne-am adresat conducerii partidelor implicate ├«n campanie. Din p─âcate, nimeni nu a fost prea vorb─âre╚Ť ╚Öi nici nu a vrut s─â ne ofere l─âmuriri cu privire la situa╚Ťia ap─ârut─â. Un singur oficial, cu jum─âtate de gur─â, a morm─âit urm─âtoarele: „Da, am luat pomenile ├«napoi pentru c─â e criz─â. Nu mai merge treaba ca ├«nainte. Ne-am dat seama c─â am f─âcut o gre╚Öeal─â ╚Öi nu mai avem ce da ╚Öi la parlamentare..„.