Vrei un foraj de alimentare cu apa? Ce este si cum sa alegi executantul

de

In functie de destinatia forajului de apa, proiectarea si constructia acestuia difera, dupa cum urmeaza:

– un foraj de alimentare cu apa pentru o gospodarie trebuie sa ajunga la un acvifer de adancime medie iar fata de panza freatica trebuie sa fie bine izolat;

– in cazul unei persoane fizice, sunt necesare obtinerea avizului de la Apele Romane precum si intocmirea unui studiu hidrogeologic;

– un foraj pentru irigatii presupune utilizarea unui diametru de sapare mai mare etc.

Fata de fantanile care se sapau odata, puturile de apa din ziua de astazi executate profesional, avand la baza date stiintifice, sunt mult mai practice. In vederea evitarii aparitiei unor fenomene precum colmatarea si innisiparea, se stabilesc cu precizie debitul optim pentru exploatare si adancimea la care trebuie instalata pompa submersibila.

Indiferent ca esti persoana fizica sau societate comerciala, tine cont de sfaturile de mai jos in alegerea executantului putului de apa necesar:

  1. Orienteaza-te catre un agent economic cu vechime pe piata si care iti va inmana spre semnare un contract de prestari servicii.
  2. Solicita procedura de executie a forajului de alimentare cu apa si verifica, ca aceasta sa fie intocmai respectata pe parcursul lucrarilor; daca nu ai cum sa fii de fata in santier, desemneaza o alta persoana sa faca acest lucru.
  3. Solicita documente justificative pentru materialele folosite, conform legislatiei in vigoare: factura, aviz insotire a marfii, declaratie de conformitate.
  4. Asigura-te ca executantul iti furnizeaza certificatul de garantie a lucrarii.
  5. Plata se efectueaza la final, dupa receptia lucrarii, sau cel mult 30% (avans)-70% (finalizare). Un executant serios se recunoaste si dupa acest aspect – de ce ar fi retricient fata de aceasta metoda de plata daca forajele sale de apa sunt conforme?

O societate de incredere, recomandata de catre Asociatia Hidrogeologilor din Romania, care ofera consultanta, proiectare, executie si garantie pentru foraje de apa este HIDROGEOFOR, cu 13 ani experienta in domeniu. Hidrogeofor executa puturi apa, foraje pompe de caldura, studii geotehnice, foraje epuismente in toata tara.

Pentru mai multe detalii apelati 0723 733 225.