Zid BCA Prefab

de

Fie ca doresti sa realizezi un zid despartior sau un zid pur decorativ in cazul in care iti place un design industrial brut, Materiale Dacon iti propune solutia perfecta si extrem de simpla, respectiv caramizile din BCA Prefab.

Acestea pot fi utilizate in orice tip de constructie, pereti exteriori, pereti despartitori sau decorativi.

Pentru ca spatiul ne permite am ales sa realizam niste pereti despartitori pur decorativi. Astfel, am achizitionat de pe Materiale Dacon caramizi sub forme si grosimi diferite pentru a avea un design cat mai diversificat.

Am montat peretele simplu, prin suprapunere propriu-zisa, astfel incat blocurile din BCA sa se completeze perfect si mai ales sa creeze o atmosfera de hala industriala dezafectata.

La acest tip de perete nu am folosit material adeziv si este foarte important sa ai grija sa nu agati lucruri sau sa nu aplici forta mare pe acest tip de perete.

Daca ai vreun coleg sau colega amator/amatoare de grafiti il/o puteti lasa sa isi dezlantuie spiritul creativ pe peretele tau.

Daca vrei sa creezi un zid din BCA despartitor cu functie strict practica, trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

  • Inainte de a incepe lucrul asigura-te ca ai masurat corect si ca viitorul zid este perfect drept;
  • Prepara adezivul special pentru blocurile BCA;
  • Pune primul bloc de BCA pe care ai grija sa adaugi in partile laterale cu o mistrie din amestecul de adeziv pregatit;
  • Pune blocul imediat urmator; insa, ai grija sa il lipestesti perfect pentru o lipire cat mai buna, indelungata si fara probleme;
  • Dupa ce ai realizat un prim rand poti aplica alte blocuri BCA pe suprafata sirului astfel format, adeziv;
  • Incearca sa lucrezi pe portiuni mici, caci operatiunea de imbinare a blocurilor va fi aceeasi;
  • Ai grija ca urmatorul strat de blocuri BCA sa fie formate din bucati mai mici sau mai mari. In orice caz, un bloc BCA trebuie sa vina exact pe imbinarea altor doua din partea inferioara. Astfel, pentru a realiza aceasta operatiune, fie cumperi gata din comert blocuri mai mici, fie le tai tu cu usensile speciale (ai grija sa le tai cat mai drepte);
  • Contiuna astfel pana cand realizezi integ zidul.

Spor si mult succes!