12 activitati distractive in aer liber pentru copii

de

Exista multiple moduri simple si necositisitoare de a te bucura de aer liber alaturi de copiii tai. Am creat o lista cu 20 de activitati care va vor ajuta sa petreceti timp de calitate impreuna relaxandu-va sau invatand lucruri noi. Cele mai multe dintre ele nu necesita planificare in avans, deci puteti fi si spontani intr-o dupa-amiaza calduroasa.

Alegeti una sau mai multe dintre activitatile de mai jos:

 1. Mergeti la un picnic

Nu trebuie sa faci cumparaturi complicate pentru aceasta activitate. Pur si simplu ia pranzul obisnuit intr-un container, o patura si mergeti in cel mai apropiat parc.

 1. Faceti o plimbare

Chiar daca locuiti intr-un oras mare, de obicei in jurul acestuia se gaseste un traseu pentru drumetii. Copiii se vor bucura foarte mult de natura pentru ca pot explora un mediu nou.

 1. Desenati cu creta pe trotuar

Copiilor mici (si mari) le place sa coloreze cu creta pe trotuar. Pe langa faptul ca pot fi jucate diferite jocuri, le poti da copiilor diferite teme drept inspiratie: de exemplu, sa deseneze animalul preferat, un autoportret sau, pentru copiii mai mari, concepte mai complexe, precum ideea de iubire sau pace.

 1. Asamblati si lansati un zmeu

A zbura un zmeu este o activitate foarte distractiva pentru copii. In plus, pot avea satisfactia ca au realizat un lucru destul de complex.

 1. Mergeti la o plimbare cu bicicleta sau cu rolele

Mersul cu bicicleta sau cu rolele este o modalitate excelenta de a va bucura de miscare in aer liber. O pereche de role copii presupune o investitie minima pentru multe ore de joaca.

 1. Faceti baloane de sapun

Baloanele de sapun se pot face simplu acasa din apa si 1/3 de pahar de sampon pentru copii. Pentru a crea baloane mai rezistente puteti inlocui samponul cu detergent de vase si sa adaugati putina glicerina.

 1. Plantati flori

Copiilor le place sa sape in pamant! Cumparati cateva rasaduri pentru a va infrumuseta curtea sau balconul cu cateva ghivece cu flori colorate.

 1. Plantati legume sau plante aromatice

Nu ai nevoie de o curte pentru a planta legume sau plante aromatice. Rosiile sau cartofii, spre exemplu, cresc foarte bine si in ghiveci. Vazand cum cresc diferite legume, copiii ar putea fi mai tentati sa le accepte in alimentatia lor.

 1. Culegeti fructe

Chiar si in tara noastra din ce in ce mai multi proprietari de livezi isi deschid portile pentru cei ce doresc sa plateasca o suma modica pentru a culege fructe. De obicei, poti gasi informatii in mediul online despre aceste activitati.

 1. Gasiti forme in nori

Urmariti cerul si exersati-va imaginatia gasind diferite forme in nori.

 1. Creati un colaj cu elemente naturale

Colectati frunze interesante, ghinde, si flori in timpul plimbarii. Odata ajunsi acasa, lipiti-le pe o bucata de carton pentru a crea un colaj care sa captureze amintirea acelei plimbari.

 

Photo by Artem Kniaz / Unsplash