3 motive pentru care motocicleta este o alegere buna

de

Suntem obișnuiți să vedem mult mai multe mașini pe șoselele patriei noastre decât motociclete, așa că, pentru majoritatea dintre noi, vehiculul cu patru roți este o alegere mai potrivită. De ce? Motivele pot fi diverse. În primul rând, unii oameni aleg mașina, deoarece au o familie numeroasă, pe care, altfel, nu ar putea-o transporta cu o motocicletă.

Alții, probabil, se simt mai în siguranță într-un automobil, considerându-se mai protejați nu numai de capriciile naturii, ci și de posibilele accidente care pot apărea când ești la volan. Se spune că, în general, ai mai multe șanse să scapi relativ nevătămat dintr-un eveniment rutier dacă te afli într-o mașină (mai ales una solidă, bine construită), comparativ cu aceeași situație, în cazul unui motociclist.

Cu toate acestea, am văzut, cu siguranță, foarte mulți pasionați de motociclete. Este adevărat, unii mai prudenți, alții mai nesăbuiți, dar cu toții făcând parte din aceeași „familie”. Așadar, ce anume îi determină pe aceștia să aleagă motocicleta în locul mașinii? Ce îi atrage la ea?

1. Viteza și puterea

La fel ca un autovehicul pe 4 roți, și motocicletele se pot clasifica în funcție de viteză și putere. Unele dintre ele pot fi chiar mai rapide ca o mașină, mai ales dacă li s-au adus anumite modificări. Adesea, dependența de viteză îi face pe mulți să-și cumpere o motocicletă, deoarece vor să experimenteze cât mai mult și mai îndeaproape sentimentul pe care îl oferă o cursă pe două roți.

Dacă vă gândiți să vă luați și voi o motocicletă, trebuie să știți ce anume marcă, model, culoare sau capacitate cilindrică doriți. Fiecare este diferită, oferind ceva mai multe (sau mai puține), după caz. Este de datoria voastră să faceți alegerea potrivită.

2. Consumul redus de carburant

Deși poate că nu pare destul de evident, motocicletele pot consuma o cantitate de combustibil mai redusă decât o mașină, ceea ce le face să fie candidatul perfect pentru a le deține. Chiar dacă unele dintre ele sunt ceva mai mari și au motoare mai puternice, tot veți putea parcurge mai mulți kilometri cu acestea, spre deosebire de un vehicul pe 4 roți.

Pentru începători, este recomandat să se documenteze foarte bine și chiar să participe la cursuri de condus economic, pentru a învăța cum să aibă un consum cât mai mic atunci când ies la drum sau când plănuiesc călătorii de durată. Motociclete care o caroserie predominant din plastic (sau alte materiale ușoare), sunt cele mai potrivite la acest capitol, deoarece au și o aerodinamică mai bună!

3. Deplasarea mai ușoară în trafic

Cu bicicleta și motocicleta îți faci loc cel mai ușor printre zecile și sutele de mașini aflate pe șosele, în special în orele de vârf. Fiind mai mici și mai agile, te poți strecura cu ele aproape pe oriunde, acolo unde nici un alt vehicul nu ar putea merge. Deci, dacă vrei să scapi de ambuteiaje și să te bucuri mai mult de priveliștea din jurul tău, cumpără-ți o motocicletă!

Ea te va duce oriunde vrei, repede, în siguranță (dacă ești și tu suficient de prudent) și fără să-ți lase o gaură mare în portofel!