Termenii și Condițiile

Sunteti bineveniti pe infoZOOM.ro si va multumim pentru atentia pe care ne-o acordati. Pentru a putea vizita portalul nostru trebuie sa stiti ca serviciile noastre sunt oferite cu anumite conditii. Daca vizitati portalul nostru, www.infoZOOM.ro, numit in continuare SITE, sau folositi sau veti folosi serviciile furnizate de noi inseamna ca acceptati termenii și condițiile de mai jos. Va rugam sa le cititi cu atentie.

Cuprins:

1. ELEMENTE DEFINITORII

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de informatii si servicii de catre InfoZoom.ro, prin intermediul portalului online www.infoZOOM.ro, catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti. Astfel, urmatorii termeni vor insemna:
Cumparator: persoana fizica sau juridica ce lanseaza o Comanda.
Informatii si Servicii: orice informatie sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.
Comanda: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Informatiile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Informatii si Servicii si sa faca plata acestora. Comanda poate fi lansata fie electronic, fie telefonic sau prin e-mail.
Contract: O comanda confirmata de catre Vanzator.
Drepturi de proprietate Intelectuala (in cele ce urmeaza DPI): toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
Specificatii: toate specificatiile si/sau descrierile Informatiilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.
SITE: portalul online www.infoZOOM.ro.

Sus

2. CONTUL DUMNEAVOASTRA

Daca utilizati acest website, sunteti direct raspunzator pentru pastrarea confidentialitatii numelui de utilizator si parolei contului dvs si de restrictionarea accesului la calculatorul dvs si sunteti de acord sa acceptati responsabilitatea pentru orice activitate care se desfasoara sau se va desfasura in cont sub numele de utilizator si parola dvs. InfoZoom.ro isi rezerva dreptul de a refuza servicii, de a anula conturi, de a sterge sau modifica continutul website-ului sau a contului personal sau de a anula comenzi fara nici o restrictie sau anuntare prealabila.

Sus

3. COMUNICATII ELECTRONICE

Atunci cand vizitati portalul nostru sau cand ne trimiteti un e-mail, inseamna ca dvs comunicati cu noi electronic. In acest sens consimtiti:
– sa primiti in acelasi mod de la noi mesajele;
– sa agreati mesajele postate de noi pe SITE;
– ca toate intelegerile, mesajele, notele sau alte comunicari pe care noi le trimitem electronic satisfac toate cerintele legale pe care le implica acest tip de comunicare.

Sus

4. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei Comenzi, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic, prin SMS sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile. Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:
a. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
b. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
c. Termeni si conditii
Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urma. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract. Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat.

Sus

5. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

a. Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;
b. Informatiile prezentate pe site-urile Vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile serviciilor pot fi incomplete, insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca serviciul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;
c. Comunicarea cu magazinul – se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de servicii sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea „contact”. Vor fi excluse din SITE sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

Sus

6. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

Sus

7. DREPTUL DE AUTOR

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator. Continutul acestui SITE (text, grafica, logo, iconuri, imagini) sunt proprietatea InfoZoom.ro si cad sub incidenta dreptului de autor prevazut de legea romana. Dreptul de autor pentru anumite texte (articole) sunt reproduse sau adaptate de noi cu acceptul autorilor mentionati la sfarsitul acelui text. Dreptul de autor pentru siglele si sloganele partenerilor si colaboratorilor nostri le apartin acestora, si sunt reproduse cu acceptul lor. InfoZoom.ro va ofera dreptul limitat de a accesa si folosi in scop personal acest website. Limitarea se impune in cazul descarcarii si stocarii (altfel decat in cache) sau modificarii, in intregime sau partial, a continutului acestui website, in situatia in care nu exista un accept scris din partea noastra. Tot continutul portalului InfoZoom.ro este periodic inregistrat la ORDA, iar folosirea fara acordul scris al InfoZoom.ro a oricarui fragment de text sau text integral din cadrul portalului reprezinta contraventie.

Nu este permisa revanzarea sau folosirea in scop comercial a acestui website, a produselor, categoriilor sau preturilor, partial sau in intregime, fara consimtamantul nostru scris. Acest website, in totalitatea lui sau partial, nu poate fi reprodus, copiat, vandut, revandut, vizitat sau exploatat in vreun alt fel pentru un scop comercial fara consimtamantul nostru scris; Nu este permisa utilizarea in frame-uri a marcilor, logo-urilor sau altor informatii specifice SITE-ului (inclusiv imagini, text, design, formularistica) fara consimtamantul nostru scris. Nu este permisa utilizarea meta-tagurilor sau a altui text ascuns care sa contina numele InfoZoom.ro sau alte marci inregistrate din acest website fara consimtamantul nostru scris. Este permisa, cu drept de revocare si neexclusiv, crearea hiperlink-urilor catre orice pagina a SITE-ului atat timp cat acel link nu denigreaza sau pune intr-o lumina nefavorabila SITE-ul, partenerii sai, sau informatiile incluse in portal. Cazurile de incalcarea drepturilor de autor pot fi raportate printr-un e-mail trimis fie prin intermediul formularului de contact de la rubrica „Contact„, fie la adresa de e-mail [email protected].

Toate materialele prezente pe acest website care contin emblerma Satiră reprezinta opiniile autorilor lor si nu ar trebui luate în considerare de catre nimeni. Aceste articole nu difuzează informatii veridice, ci publica interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemanare cu persoane reale este un adevarat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de continutul editorial al acestor articole este indemnat sa se împace cu situatia, asta daca nu stie de gluma sau este indemnat sa se documenteze ce repezinta o Satiră (wikipedia, definitie satira)

Motorul folosit pentru dezvoltarea acestui portal este WordPress, modificat si revizuit de programatorii nostrii.

Sus

8. CONFIDENTIALITATE

InfoZoom.ro certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. InfoZoom.ro garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii vor putea fi folosite de catre InfoZoom.ro pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, InfoZoom.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana. Scopurile colectarii datelor sunt: reclama, marketing si publicitate precum si servicii de comunicatii electronice. Este necesar sa furnizati datele, acestea fiind necesare pentru comunicarile comerciale, livrarea serviciilor si emiterea documentelor fiscale. Refuzul dumneavoastra determina imposibilitatea noastra de a va putea livra produsele. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor (pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la adresa de e-mail [email protected] sau la adresa sediului social al societatii).

Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil. InfoZoom.ro utilizeaza metode si tehnologii de securitate, impreuna cu politici aplicate salariatilor si proceduri de lucru, inclusiv de control, pentru a proteja datele cu caracter personal colectate conform prevederior legale in vigoare. Serverele pe care SITE-ul este gazduit sunt protejate de acces fizic si la distanta limitat, fiind instalate in incinte adecvate tehnic si din punct de vedere al securitatii. Depunem toate eforturile rezonabile, justificate comercial, pentru a va proteja datele cu caracter personal colectate, analizam noile tehnologii in domeniu si, atunci si daca este cazul, le aplicam in vederea upgrade-ului sistemelor noastre de securitate. De asemenea, infrastructura hardware si software utilizata de catre InfoZoom.ro, este periodic analizata in privinta securitatii. InfoZoom.ro isi declina orice raspundere pentru continutul site-urilor la care aceasta pagina web face trimitere. InfoZoom.ro isi rezerva dreptul de a modifica atat continutul, cat si structura site-ului in orice moment si fara nevoie de preaviz.

Orice incercare de orice natura de modificare a imaginii si informatiilor din prezentul SITE, cu exceptia detinatorului sau legal – infoZOOM.ro, fara acordul prealabil al infoZOOM.ro, da dreptul unilateral si neechivoc ca infoZOOM.ro sa faca uz de toate prerogativele sale de a se adresa instantelor legal competente pentru sanctionarea acestor fapte. Garantam securitatea si confidentialitatea datelor transmise prin sistemul informatic.

Furnizarea datelor personale nu implica nici o obligatie din partea utilizatorilor, iar acestia pot refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita oricand stergerea datelor personale din baza de date. InfoZoom.ro va respecta informatiile confidentiale pe care le-ati furnizat si NU va vinde, NU va inchiria si NU va face barter cu liste de mailing ale clientilor sai. InfoZoom.ro solicita numele, adresa de e-mail, numarul de telefon si adresa de livrare de la clientii sai doar in scopul finalizarii comenzilor cat mai corect si rapid. Ne rezervam dreptul de a anula comenzile incomplete sau facute fara informatii de baza (exemplu: fara telefon de contact).

Orice schimbare a acestor reguli de confidentialitate vor fi comunicate pe site-ul www.infoZOOM.ro cu cel putin 10 zile inainte de implementarea lor. Informatiile colectate inainte de implementarea schimbarilor vor fi asigurate in conformitate cu vechile reguli de confidentialitate. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul SITE-ului. infoZOOM.ro nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

Sus

9. TERMENE DE EXECUTIE SI LIVRARE

Postarea de articole in scopul optimizarii unuia sau mai multor site-uri pentru motoarele de cautare se fac in mod automat. Fiecare articol va fi verificat manual de unul din administratorii infoZOOM.ro si va fi afisat pe site numai daca respecta toate conditiile publicarii lui, conditii care sunt disponibile pe pagina de adăugare articol. In cazul in care se gasesc greseli minore in cadrul articolului (incadrare la categorii necorespunzatoare, folosirea de linkuri gresite, etc), administratorul care verifica articolul va face modificarile care se impun si va publica articolul. In cazul greselilor mari (lipsa diacriticelor, continut mai mic decat numarul minim cerut de cuvinte, etc) utilizatorii care au trimis articolele vor fi instiintati de problemele aparute si vor avea posibilitatea de a le remedia. Daca articolul trimis nu are greseli si respecta toate conditiile de publicare el va fi verificat si publicat de unul din administratorii infoZOOM.ro in cel mult 7 zile lucratoare.

Sus

10. FACTURARE – PLATI

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Articolele platite si nepublicate din vina utilizatorului nu se ramburseaza! Fiecare articol trimis inapoi la corectat catre utilizator trebuie sa fie corectat si retrimis noua in termen de cel mult 3 zile lucratoare de la data la care este trimis de InfoZoom.ro catre utilizatorul care a scris articolul.
Sus

11. RISCURI SI RESPONSABILITATI

a. Expediere
Vanzatorul se obliga sa expedieze Informatiile si Serviciile catre Cumparator, folosind un serviciu online de livrare.
b. Plata
Plata produselor comandate se poate face numai in avans, prin PayPal.
Sus

12. ACCEPTARE

Acceptarea va fi facuta atunci cand Informatiile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Informatiile livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor, atunci Vanzatorul va aduce, pe cheltuiala sa, la conformitate Informatiile si Serviciile.
Sus

13. GARANTII

In concordanta cu legile aplicabile in Romania, infoZOOM.ro declina orice raspundere privind garantiile directe sau indirecte, inclusiv – dar nu limitat numai la – caracterul comercial al produselor.  infoZOOM.ro nu garanteaza ca acest website, serverul gazda sau e-mail-urile trimise de noi nu contin virusi sau alte elemente daunatoare.  infoZOOM.ro nu poate fi facut raspunzator pentru orice paguba de orice fel produsa de utilizarea acestui website, inclusiv – dar nu limitat la pagubele directe, indirecte, accidentale sau ca si consecinte.  infoZOOM.ro declina orice raspundere privind primirea pe adresa de email furnizata de utilizator a Informatiilor si Serviciilor comandate.  infoZOOM.ro va face tot posibilul pentru a livra Comanda, apeland, daca este cazul, si la transfer direct de pe serverele proprii.
Sus

14. TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra Informatiilor si Serviciilor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului (intelegand prin livrare – expedierea in sistem electronic a Informatiilor si Serviciilor comandate).
Sus

15. RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat a indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea informatiilor.
Sus

16. FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
Sus

17. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre partile implicate in tranzactie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

Sus
Ultima actualizare:13.12.2014