3 ponturi pentru pescarul începător

de

Multe persoane fac greșeala de a crede că pescuitul este o activitate ușoară. Ele cred că este suficient să arunci undița în apă și să aștepte ca aceasta să se umple de pește. Nu este deloc așa! Și nu trece mult timp până să ajungeți și voi la această concluzie, în momentul în care vă veți afla în fața faptului împlinit.

Nu trebuie să vă simțiți descurajați! Nimeni nu se naște învățat sau direct cu undița în mănă. Fiecare pescar profesionist a fost, cândva, un începător. Dacă sunteți dispuși să depuneți un pic de efort și să vă arătați interesați cu adevărat de pescuit, atunci veți ajunge și voi să vă descurcați mai bine în cadrul partidelor sau ieșirilor la pescuit alături de prieteni! Iată ce trebuie să faceți în acest sens..

1. Echipamentul: nu vă repeziți să cumpărați cele mai tari, mai arătoase și mai scumpe undițe, doar de dragul de a vă da mari în fața altora. Trebuie să țineți cont de faptul că nu doar echipamentul face diferența în acest caz, ci și utilizatorul lui! Începătorii nu au nevoie de undițe mișto, au nevoie de unele potrivite pentru ei, pe care să le poată mânui cu ușurință.

Echipamentul scump, în acest moment al „carierei” voastre de pescar, este doar o risipă de bani. Este ca și când ați fi cumpărat ceva complet nefolositor.

2. Cunoștințele despre pescuit: nu încercați să învățați totul despre pescuit de unii singuri, indiferent de cât de autodidacți vă considerați! Este foarte bine că citiți cărți și reviste de specialitate, sau că urmăriți emisiuni de profil. Dar ceea ce trebuie să înțelegeți este că mai există și alte surse de informații disponibile.

Aceste surse au o singură denumire: alți pescari. Ieșiți alături de ei pe malul unei ape și puneți în aplicare lucrurile pe care le-ați studiat din cărțile și revistele citite. Nu fiți timizi și nu ezitați să puneți întrebări persoanei de lângă voi. Cereți mereu sfaturi noi, „furați” meserie de la ea! Cereți să vă ajute acolo unde nu vă descurcați prea bine sau unde aveți anumite probleme de rezolvat.

Veți vedea că interacțiunea cu alți pescari mai experimentați decât voi se poate dovedi, de cele mai multe ori, mult mai utilă decât citirea unui articol de pe internet sau dintr-o revistă despre pescuit!

3. Progresul: dacă sunteți suficient de serioși în ceea ce privește pescuitul și dacă vreți să-l transformați în ceva mai mult decât o pasiune, atunci trebuie să faceți în așa fel încât să vă puteți monitoriza progresul de-a lungul timpului. Analizați aspectele care vă avantajează și vedeți unde mai trebuie lucrat.

N-ar fi o idee rea să aveți un jurnal în care să notați toate aceste lucruri, plus altele care vi se pare interesante și care considerați că vă pot ajuta pe viitor. Notați în acest jurnal toate tehnicile noi pe care le-ați învățat, care este cel mai bun echipament de pescuit, ce lecții ați primit de la alții sau ce greșeli ați făcut.

Scrieți toate aceste detalii cu un lux de amănunte, ca de exemplu: unde v-ați aflat la acel moment, cu cine ați vorbit, ce lucruri v-au împărtășit etc.

Sper ca sfaturile prezentate aici să vă ajute să deveniți un pescar mai bun pe viitor. Fir întins!