4 gadget-uri de agent secret

de

Filmele cu spioni de la Hollywood au creat o adevărată modă în ceea ce privește gadget-urile dedicate acestui domeniu. Fie că vorbim despre agenți secreți reali sau despre unii închipuiți, tot mai multă lume se zbate să obțină cea mai nouă tehnologie. Dacă și tu ai visat să devii spion, dar nu știi de unde să începi, află în continuare care sunt dispozitivele care nu ar trebui să îți lipsească atunci când pleci în misiune. Ai grijă, însă! Unele ar putea fi ilegale, așa că informează-te pentru a evita să ajungi într-o situație delicată.

Ți-au plăcut filmele cu James Bond și ai vrea să afli cum e să fii în pielea lui măcar pentru o zi sau, pur și simplu, ești pasionat de gadegt-urile dedicate spionajului? Iată 4 dispozitive care ar putea să îți satisfacă pofta de acțiune.

1. Amplificatorul de sunet

Este un gadget pe care orice agent secret care se respectă ar trebui să îl aibă. Amplificatorul de sunet te ajută să auzi o conversație de la o distanță de 5-6 metri, în funcție de carcteristicile fiecărui model. Unul dintre cele mai populare astfel de gadget-uri este Bionic Ear Amplifier de la Motokata. Acesta are inclusă o cască ce te ajută să distingi mult mai ușor o conversație de alte zgomote din jur.

2. Microcamerele

Nici un spion nu pleacă în misiune fără o microcameră instalată fie în nasturele de la cămașă, în acul de la cravată, într-un pix sau chiar în inelul de la chei. Mai nou, camerele minuscule pot fi instalate și într-un nasture exact ca celelalte pe care le ai la haină sau cămașă pentru a evita să fii deconspirat doar pentru că nasturii nu se potrivesc.

Un alt accesoriu destinat spionajului sunt ochelarii dotați cu microcamere. Aceștia arată exact ca o pereche de ochelari normali, dar sunt setați să înregistreze tot ce vezi în jur. Acest tip de ochelari pot înregistra și stoca până la 5 ore de imagini.

3. Super-mașina

Orice agent secret care se respectă are o mașină pe măsură. Tunează-ți mașina pentru a fi cât mai aproape de idealul tău și nu uita să creezi câteva compartimente secrete în care să îți ascunzi gadget-urile de ochii curioșilor. Fii la curent cu dispozitivele pe care le poți instala pentru a-ți ușura munca și vei fi cu un pas mai aproape de încheia cu succes orice misiune. Un astfel de dispozitv vizează numerele de înmatriculare ale mașinii pe care o conduci. Acest sistem îți dă posibilitatea să îți ascunzi plăcuța cu numere atunci când pleci în misiune sau când vrei ca adversarii să îți piardă urma.

4. Microfoanele și dispozitivele GPS

Chiar dacă acestea nu mai reprezintă chiar o noutate în lumea spionajului, nici o misiune nu poate avea loc fără ele. Microfoanele pot înregistra cu succes tot ce se vorbește într-o cameră și, datorită dimensiunilor mici, sunt foarte greu de detectat. Dispozitivele de localizare prin GPS îți sunt și ele de ajutor dacă vrei să fii la curent cu locația unei anumite mașini, fără a te complica să o urmărești în traficul mult prea aglomerat. Asta de poate feri de multe neplăceri și chiar de accidete rutiere. Două dintre cele mai performante dispozitive GPS pe care ai putea să le achiziționezi sunt StarChase și Mini GPS Logger.

Odată ce ți-ai pus la punct trusa de agent secret, poți pleca liniștit și plin de încredere în misiune. Dar, după cum spuneam și la început, ai grijă ca misiunile tale să nu fie de natură penală! Nimănui nu îi place un agent secret încătușat! Păstrează totul la nivelul de hobby, nu te hazarda în acțiuni intruzive și toată lumea va fi mulțumită.