6 idei de petrecere a timpului liber in familie

de

Vine vacanta si nu stii cum anume sa va petreci timpul in familie astfel incat cei mici sa nu se plictiseasca? Iata cateva idei din care sa te inspiri:

1. Jocuri de societate

Cand afara e foarte frig, ploua sau e ceata puteti ramane in casa pentru o binemeritata odihna. Si cum nu puteti sta toata ziua fara sa faceti nimic (aici ma refer la copii, parintii sigur si-ar dori o astfel de zi, in care sa nu faca nimic), puteti apela cu incredere la jocurile de societate. In functie de varsta copilului/copiilor, puteti opta pentru „Piticot”, „Nu te supara, frate”, „Monopoly”, „Domino”, „Remy” sau „Scrabble”.

2. O vizita la gradina zoologica

Daca vremea e frumoasa, puteti alege o vizita la gradina zoologica. Bineinteles, daca aveti una in orasul in care locuiti sau in imprejurimi. Poate fi o ocazie perfecta pentru cei mici sa vada mai bine animalele pe care le cunosc numai din carti, desene animate sau filme documentare. Incearca sa le spui cate ceva despre fiecare animal in parte, iar daca nu stii, pur si simplu citeste explicatiile scrise pe tablitele din dreptul fiecarei custi.

3. Alegeti o activitate sportiva

Poate fi un sport care va place tuturor si care va aduce si beneficiile dorite sau poate fi ceva nou ce ati vrea sa invatati. Astfel, puteti alege o plimbare cu bicicleta, cu trotineta (adultii pe trotinete de adulti si cei mici pe trotinete pentru copii) sau chiar cu rolele, daca afara nu este prea frig.

4. Mergeti la un loc de joaca

Daca vrei ca familia ta sa petreaca timp in aer liber si sa va bucurati de temperatura placuta (inca), puteti sa optati pentru un loc de joaca amenajat astfel incat cei mici sa se simta in largul lor.
Locurile de joaca sunt adevarate universuri ale descoperirii pentru copii. In plus, sunt locurile in care cei mici pot lega prietenii sau unde se intalnesc cu prietenii actuali.

5. Mergeti la muzeu sau expozitie

De cand nu ati mai fost la un muzeu? Daca a trecut ceva vreme atunci nu ar fi o idee rea sa va reamintiti ce placuta este o vizita la muzeu sau vizitarea unei expozitii, mai ales acum, cu copilul/copiii alaturi. In afara de faptul ca va veti mai relaxa, le veti insufla si copiilor dragostea si aprecierea pentru cultura.

6. Luati cina impreuna

Si pentru ca activitatea sa fie si constructiva, nu doar sa va bucure papilele gustative, contribuiti cu totii la pregatirea ei. Si cei mici pot avea sarcini usoare, precum asezarea farfuriilor si tacamurilor pe masa sau alte atributii, in functie de varsta. In timpul petrecut in bucatarie va puteti povesti intamplarile din timpul zilei si va puteti distra copios facand mici trucuri cu ce aveti in jur. Totul tine de imaginatie si buna dispozitie.

Iata, asadar, ca vacanta nu trebuie sa fie un prilej de plictiseala pentru cei mici si stres pentru parinti. Cu putina organizare si bunavointa le puteti construi celor mici amintiri de neuitat.