Adevaruri despre industria de videochat: prejudecati vs. realitate

de

├Än Rom├ónia, concep╚Ťia colectiv─â privind┬ávideochatul┬áeste plin─â de prejudec─â╚Ťi ╚Öi presupuneri care nu pun ├«ntr-o lumin─â prea bun─â aceast─â activitate, motiv pentru care majoritatea femeilor nici m─âcar nu iau ├«n considerare angajarea ├«ntr-un astfel de studio.

Prejudec─â╚Ťile rom├ónilor privind videochatul sunt inoculate de catre mass-media.

De-a lungul timpului, aceste preconcep╚Ťii au fost perpetuate de c─âtre mass-media ╚Öi de num─ârul mare de persoane care activeaz─â pe tot felul de re╚Ťele de socializare, unde nu ezit─â s─â-╚Öi exprime opiniile nedocumentate ╚Öi lipsite de fond, contribuind astfel la conturarea ╚Öi ├«nt─ârirea unei imagini complet eronate a videochatului, pe pia╚Ťa rom├óneasc─â.

├Än realitate, videochatul reprezint─â o activitate profesional─â ca oricare alta, de╚Öi nu este conceput─â ca atare. Iat─â care sunt acele lucruri pe care nu le ╚Ötiai despre videochat, dar care i╚Ťi vor schimba radical parerea despre aceast─â profesie:

1.┬á├Än Rom├ónia, videochatul este complet legal. Uit─â toate ╚Ötirile negative pe care le-ai auzit la televizor legate de arestarea patronilor care de╚Ťin studiouri de videochat, ╚Ötirile ├«n care se vorbea despre tot felul de perchezi╚Ťii derulate ├«n aceste firme, sau zvonurile conform c─ârora studiourile respective erau implicate ├«n evaziune fiscal─â.

Cu to╚Ťii ╚Ötim c─â presa ╚Öi-a pierdut de mult statutul de institu╚Ťie responsabil─â cu informarea corect─â a publicului. ├Än ziua de azi, mass media aduce ├«n aten╚Ťia poporului doar ╚Ötiri scandaloase, care au poten╚Ťialul de a cre╚Öte audien╚Ťa. Mai ╚Ötim ╚Öi c─â jurnali╚Ötii ├«╚Ťi aleg unghiul de abordare ├«n relatarea unui eveniment ├«n func╚Ťie de interesele personale.

Este posibil ca informa╚Ťiile pe care presa ni le prezint─â s─â fie pe jumatate adev─ârate, sau complet false. Intr-adev─âr, poate c─â ├«n trecut s-a ├«nt├ómplat ca ├«n Rom├ónia s─â fie descoperite studiouri de videochat care func╚Ťionau ilegal, ├«ns─â trebuie s─â ╚Ötii c─â ├«n momentul de fa╚Ť─â, majoritatea studiourilor ├«╚Ťi desf─â╚Öoar─â activitatea doar ├«n parametri legali.

Firmele nu ├«ncep colaborarea cu niciun model f─âr─â a fi ├«ncheiat ├«n prealabil un contract de munc─â ce respect─â ├«n totalitate legisla╚Ťia ├«n vigoare. ├Än plus, toate veniturile unei firme de videochat sunt declarate ╚Öi impozitate, iar tranzac╚Ťiile de bani sunt transparente.

2.┬áFirmele de videochat nu angajeaz─â persoane minore, a╚Öa c─â nici nu poate fi vorba despre corup╚Ťia de minori sau alte infrac╚Ťiuni de genul acesta. Studiourile au o politic─â strict─â ├«n ceea ce prive╚Öte v├órsta persoanelor care candideaz─â pentru un job.

Sunt selectate doar acele persoane care au ├«mplinit v├órsta minim─â legal─â ╚Öi care nu s-au confruntat ├«n trecut cu niciun fel de afec╚Ťiuni psihice. ├Än plus, angajatorii poart─â o discu╚Ťie ├«n prealabil cu fetele, discu╚Ťie ├«n cadrul c─âreia ace╚Ötia le prezint─â candidatelor ├«ntr-un mod c├ót mai clar ╚Öi concis care sunt responsabilit─â╚Ťile impuse de job, c├ót ╚Öi obliga╚Ťiile ambelor p─âr╚Ťi. Dac─â acestea sunt de acord cu propunerea, ulterior vor semna un contract prin care ├«╚Öi dau consim╚Ť─âm├óntul ├«n scris.

3. Studiourile profesioniste de videochat nu fac presiuni asupra modelelor.

Trebuie s─â ╚Ötii c─â dac─â vei dori vreodat─â s─â lucrezi ca model videochat, nu vei fi obligat─â s─â ├«╚Ťi ├«ncalci principiile ╚Öi s─â desf─â╚Öori activit─â╚Ťi care nu sunt pe placul t─âu. ├Än primul ╚Öi ├«n primul r├ónd, videochatul nu este altceva dec├ót ├«ntre╚Ťinerea unei conversa╚Ťii prietenoase cu un b─ârbat aflat ├«n str─âinatate.

De cele mai multe ori, b─ârba╚Ťii care apeleaz─â la videochat nu sunt ├«n c─âutare de nuditate, ci pur ╚Öi simplu simt nevoia s─â comunice cu o femeie care s─â ├«i ├«n╚Ťeleag─â ╚Öi care s─â ├«i asculte.

Cred c─â e╚Öti de acord atunci c├ónd spun c─â nu este nimic r─âu ├«n asta. Mai mult dec├ót at├ót, g├ónde╚Öte-te c─â videochatul presupune o comunicare la distan╚Ť─â, facilitat─â prin intermediul camerei video ╚Öi al internetului ╚Öi nu implic─â contact fizic absolut deloc.

4. Modelele nu sunt abuzate fizic sau verbal.

Acest lucru iese din discu╚Ťie din start. Din contra, modelele sunt respectate prin faptul c─â li se asigur─â intimitate ╚Öi confidentialitate, f─âr─â ca identitatea acestora s─â fie vreodat─â dezv─âluit─â.

Activitatea modelelor este vizibil─â doar pentru clien╚Ťii din str─âinatate, care au pl─âtit ├«n prealabil pentru a putea beneficia de serviciile oferite.

Persoanele din Rom├ónia nu pot accesa website-urile prin intermediul c─ârora are loc transmisia. Mai mult dec├ót at├ót, modelelor li se ofer─â libertatea ╚Öi flexibilitatea de a-╚Öi stabili singure programul de lucru, put├ónd alege ├«ntre ture de zi sau de noapte, ├«n func╚Ťie de preferin╚Ťele personale.

Angajatele au parte de condi╚Ťii optime de munca, av├ónd camera proprie ├«n care ├«╚Öi pot desf─â╚Öura activitatea ├«n intimitate, lini╚Öte ╚Öi confort. ├Än plus, unele studiouri de videochat ofer─â servicii complete pentru modelele lor, pun├óndu-le la dispozi╚Ťie echipe de make-up arti╚Öti, hairstyli╚Öti, maseuri ╚Öi uneori chiar psihologi.

5.┬áAngajatele intr-un┬ástudio de videochat┬áau parte de un pachet de beneficii motiva╚Ťional.

├Än afar─â de venitul lunar substan╚Ťial, care ├«n timp poate s─â ating─â suma de 4500 de dolari, modelele beneficiaz─â de asigurare medical─â, bonusuri la angajare sau la recomandare, dar ╚Öi de traininguri specializate, pentru a se dezvolta c├ót mai repede ├«n plan profesional.

Videochatul ÔÇô munc─â u╚Öoar─â ╚Öi c├ó╚Ötiguri mari

Dacă ai citit rândurile de mai sus, suntem convinși că părerea ta despre videochat a suferit câteva schimbări, iar acum nu mai ești atât de determinată să crezi orbește în opinia publică.

Sper─âm c─â ╚Ťi-ai dat seama deja ca videochatul reprezint─â o activitate perfect legal─â ╚Öi confiden╚Ťial─â, care presupune desf─â╚Öurarea unei munci u╚Öoare ╚Öi lipsite de griji, pentru care vei fi recompensat─â cu venituri mai mult dec├ót substan╚Ťiale.

Toate aceste lucruri sunt adevărate, tot ce rămâne este să te convingi singură!