Alarma auto

de

Pentru a proteja mai bine mașinile din ziua de astăzi, alarmele trebuie să fie mai complexe. Cele care nu fac altceva decât zgomot, nu prea mai sunt de folos. Este nevoie ca autovehiculul pe care îl dețineți să aibă o alarmă hibridă, care nu doar să sperie hoțul, ci și să ajute la recuperarea mașinii după ce aceasta a fost furată.

Cea mai potrivită alarmă în acest caz ar fi una care este compusă dintr-un sistem de avertizare sonor, un imobilizator și un sistem de urmărire. Majoritatea companiilor care produc astfel de alarme încearcă să găsească modalități prin care să le facă pe acestea cât mai eficiente.

O alarmă auto hibridă funcționează mult mai bine decât una tradițională. În primul rând, ea este aproape imposibil de dezactivat. Poate fi atât de bine ascunsă în mașină, încât un hoț ar avea mari bătăi de cap în încercarea de a o găsi și de a o scoate din uz.

În al doilea rând, ea are încorporat un imobilizator care dezactivează funcțiile importante ale unui vehicul, precum sistemul de pornire. În momentul în care s-a detectat o intrare forțată în mașină, acest sistem de imobilizare va intra în acțiune și va bloca orice tentativă de pornire sau mișcare a mașinii.

Dacă, totuși, hoții reușesc să fure vehiculul, prin evitarea sau decuplarea imobilizatorului, un al treilea și ultim sistem intră în funcțiune, ajutând la recuperarea mașinii. Acesta este sistemul de urmărire.

Când o mașină este furată, proprietarul acesteia apelează un număr de telefon (de regulă, cel de urgență, pentru a lua legătura cu poliția), iar forțele de ordine pot detecta semnalul transmis de către sistemul de urmărire instalat pe mașina furată. În acest fel, le va fi mult mai ușor să vadă unde se află exact vehiculul în orice moment, putând să-l recupereze imediat și să îl și aresteze pe cel care a comis fapta.

Proprietarii de mașini se mai pot aștepta și la implementarea altor tehnologii pe viitor. Acestea vor fi, la început, mai scumpe, deoarece sunt nou apărute pe piață, dar odată ce au fost testate cu succes, ele vor putea fi incluse chiar în automobilele care vor apărea pe piață, fără să mai fie nevoie să se plătească sume mari de bani pe ele, pentru a fi achiziționate separat.