Avantajele pe care ar trebui sa le cunoasca oricare membru al unui club automobilistic

de

Numai este nici o noutate faptul c─â, pe ╚Öoselele oric─ârei ╚Ť─âri din lumea asta, se produc zilnic accidente sau ╚Öoferii sunt nevoi╚Ťi s─â se confrunte cu probleme de ordin mecanic ap─ârute la ma╚Öinile pe care le conduc. Din moment ce avem de-a face cu un num─âr din ce ├«n ce mai mare de ma╚Öini pe drumuri, importan╚Ťa cluburilor automobilistice nu ar mai trebui s─â fie ignorat─â. Acestea ne ofer─â o serie de servicii, avantaje sau beneficii care nu se rezum─â numai la simpla acoperire a cheltuielilor de tractare.

1. Implicarea în comunitate și educarea ei

├Än marea lor majoritate, cluburile automobilistice organizeaz─â t├órguri sau seminarii pentru public, ├«n cadrul c─ârora ├«mp─ârt─â╚Öesc informa╚Ťii din domeniul ├«n care activeaz─â. Prin participarea la ele, oricine poate afla cum se conduce ├«n siguran╚Ť─â, ce anume trebuie s─â faci ├«n cazul unui accident sau cum s─â ├«╚Ťi scazi consumul de carburant. De asemenea, exist─â ╚Öi posibilitatea de a studia mai ├«n detaliu toate sistemele care alc─âtuiesc o ma╚Öin─â, pentru a fi la curent cu mecanica ╚Öi pentru a ╚Öti s─â repari cu u╚Öurin╚Ť─â o defec╚Ťiune.

2. Taxe de înscriere rezonabile

├Än general, a deveni membru al unui club automobilistic nu ├«nseamn─â neap─ârat a scoate mul╚Ťi bani din buzunar. Taxele de ├«nscriere pot ├«ncepe de pe la 100 de lei, cum este cazul ACR (Automobil Clubul Rom├ón). A pl─âti aceast─â sum─â pe an poate reprezenta o investi╚Ťie inteligent─â, care te poate scuti de alte cheltuieli mai mari, ├«n cazul ├«n care ai nevoie de ajutor rutier.

3. Beneficii de asisten╚Ť─â rutier─â

C├ónd faci parte dintr-un club, po╚Ťi primi oric├ónd ajutor. El poate include tractarea autoturismului defect, alimentarea cu carburant (sau alte lichide necesare func╚Ťion─ârii corecte a unei ma╚Öini), schimbarea cauciucurilor (dac─â ai pan─â), ├«nlocuirea setului de chei pierdute sau furate sau re├«nc─ârcarea bateriei.

Ceea ce este ╚Öi mai important, este faptul c─â nu vei r─âm├óne niciodat─â ├«n mijlocul drumului, ├«n special pe timp de noapte ori pe vreme rea. Tot ceea ce trebuie s─â faci, dac─â ajungi ├«ntr-o asemenea situa╚Ťie, este s─â suni la num─ârul de urgen╚Ť─â al clubului ╚Öi s─â a╚Ötep╚Ťi interven╚Ťia unui echipaj de tractare sau a unui mecanic ├«n cel mai scurt timp.

├Än afar─â de cele men╚Ťionate mai sus, calitatea de membru al unui club automobilistic ├«╚Ťi poate aduce ╚Öi alte avantaje, cum ar fi reducerile pentru c─âl─âtorii, rambursarea cheltuielilor ├«n caz de accident (pentru ├«nchirierea unei ma╚Öini, pentru m├óncare, cazare sau deplasarea cu un alt mijloc de transport c─âtre cas─â), reduceri la asigurarea auto, ├«n anumite magazine, restaurante ori service-uri auto.