Avantajele pe care ar trebui sa le cunoasca oricare membru al unui club automobilistic

de

Numai este nici o noutate faptul că, pe șoselele oricărei țări din lumea asta, se produc zilnic accidente sau șoferii sunt nevoiți să se confrunte cu probleme de ordin mecanic apărute la mașinile pe care le conduc. Din moment ce avem de-a face cu un număr din ce în ce mai mare de mașini pe drumuri, importanța cluburilor automobilistice nu ar mai trebui să fie ignorată. Acestea ne oferă o serie de servicii, avantaje sau beneficii care nu se rezumă numai la simpla acoperire a cheltuielilor de tractare.

1. Implicarea în comunitate și educarea ei

În marea lor majoritate, cluburile automobilistice organizează târguri sau seminarii pentru public, în cadrul cărora împărtășesc informații din domeniul în care activează. Prin participarea la ele, oricine poate afla cum se conduce în siguranță, ce anume trebuie să faci în cazul unui accident sau cum să îți scazi consumul de carburant. De asemenea, există și posibilitatea de a studia mai în detaliu toate sistemele care alcătuiesc o mașină, pentru a fi la curent cu mecanica și pentru a ști să repari cu ușurință o defecțiune.

2. Taxe de înscriere rezonabile

În general, a deveni membru al unui club automobilistic nu înseamnă neapărat a scoate mulți bani din buzunar. Taxele de înscriere pot începe de pe la 100 de lei, cum este cazul ACR (Automobil Clubul Român). A plăti această sumă pe an poate reprezenta o investiție inteligentă, care te poate scuti de alte cheltuieli mai mari, în cazul în care ai nevoie de ajutor rutier.

3. Beneficii de asistență rutieră

Când faci parte dintr-un club, poți primi oricând ajutor. El poate include tractarea autoturismului defect, alimentarea cu carburant (sau alte lichide necesare funcționării corecte a unei mașini), schimbarea cauciucurilor (dacă ai pană), înlocuirea setului de chei pierdute sau furate sau reîncărcarea bateriei.

Ceea ce este și mai important, este faptul că nu vei rămâne niciodată în mijlocul drumului, în special pe timp de noapte ori pe vreme rea. Tot ceea ce trebuie să faci, dacă ajungi într-o asemenea situație, este să suni la numărul de urgență al clubului și să aștepți intervenția unui echipaj de tractare sau a unui mecanic în cel mai scurt timp.

În afară de cele menționate mai sus, calitatea de membru al unui club automobilistic îți poate aduce și alte avantaje, cum ar fi reducerile pentru călătorii, rambursarea cheltuielilor în caz de accident (pentru închirierea unei mașini, pentru mâncare, cazare sau deplasarea cu un alt mijloc de transport către casă), reduceri la asigurarea auto, în anumite magazine, restaurante ori service-uri auto.