Cand trebuie sa iti inlocuiesti skateboard-ul?

de

Daca folosesti skateboard-ul zilnic, pentru transport, poti avea aceeasi placa pentru un an sau chiar doi. In cazul in care faci si diferite trucuri frecvent, aceasta durata poate scadea la 6-7 luni, iar daca te antrenezi frecvent viata skateboard-ului poate scadea chiar la 3 luni sau chiar mai putin. Acesta este raspunsul simplu insa majoritatea oamenilor isi vor inlocui skateboard-ul dupa ce acesta a devenit inutilizabil din cauza unei crapaturi serioase sau chiar a unei rupturi.

Insa nu trebuie sa astepti sa se intample acest lucru. Este important pentru siguranta ta (dar si a celor din jur, in unele cazuri) sa nu folosesti un skateboard foarte uzat, care ar putea sa se rupa fix cand il folosesti si sa te expuna la accidentari serioase. Chiar daca nu aveai planuita in buget cumpararea unui nou skateboard, este mai bine sa cheltuiesti acum bani decat sa fii nevoit sa te recuperezi dupa un accident. In plus, te vei salva si de multa frustrare, pentru ca un skateboard vechi nu mai raspunde asa bine comenzilor tale si vei observa ca a devenit mai dificil sa il folosesti.

Asadar, verifica-ti skateboard-ul cu atentie si, daca observi unul sau mai multe din detaliile pe care le descrie acest articol in continuare, este bine sa il inlocuiesti cat mai repede posibil:

1. Placa este deformata sau indoita

Odata cu utilizarea si chiar cu expunerea la umezeala din aer si la diferitele temperaturi, fibrele de lemn ale placii se deformeaza. Sa folosesti skateboard-ul in aceasta stare poate fi periculos. Tine skateboard-ul in picioare si verifica daca placa este indoita, atat in centru cat si la capete. Daca observi curburi neobisnuite, este timpul sa o inlocuiesti.

2. Placa este umeda

Asa cum spuneam mai sus, placa skateboard-ului este confectionata din lemn, care poate absorbi umezeala. De aceea, nu este recomandat sa folosesti skateboard-ul pe ploaie, prin balti, si nici pe iarba, pentru ca aceasta retine multa umezeala. Daca lemnul placii este moale sau observi ca are pete neobisnuite, unde lemnul are o culoare diferita de restul placii, probabil este afectat de umezeala. Din pacate, pentru aceasta problema nu exista o alta solutie decat inlocuirea.

3. Placa a inceput sa se crape

Crapaturile, chiar si cele foarte mici, incep sa apara destul de rapid daca faci diferite tricks care presupun contactul capetelor placii cu solul. Crapaturile pot fi usor de depistat din timp, caz in care poti incerca sa le repari. In caz contrar, singura solutie va fi sa inlocuiesti skateboard-ul.

4. Ai un skateboard de calitate mai scazuta

Daca esti incepator si ai optat pentru un skateboard mai ieftin pentru ca nu stiai daca o sa iti placa acest sport, este posibil sa trebuiasca sa iti inlocuiesti skateboard-ul mai repede decat crezi. Skateboard-urile mai ieftine se indoaie si crapa mai usor din pricina materialelor mai putin calitative. Daca iti permiti, investeste intr-un skateboard de calitate, pentru ca va avea o viata mai lunga.