Care este chitara care mi se potriveste

de

Chitara este acel instrument muzical prevazut cu coarde, ale caror sunete sunt emise prin lovire sau ciupire cu degetele. Acest instrument muzical este de trei tipuri: chitara acustica, clasica si electrica. Aceste feluri de chitari se diferentiaza unele de altele prin tipul de corzi pe care le au in dotare, forma si sunetul pe care il reproduc acestea.

Ce trebuie sa stiu despre aceste 3 categorii de chitari?

Atunci cand ne achizitionam o chitara trebuie sa stim exact ce inseamna si pentru ce categorie muzicala o folosim. O chitara nu se cumpara la intamplare. Scopul in care este folosita trebuie stiut pr├ęcis pentru a alege intrumentul potrivit.

Chitara acustica este acel tip de chitara prevazut cu corzi metalice acustice.

Chitara clasica este alcatuita din corzi de tip nylon-matase in numar de 6. Primele sunt din nylon iar urmatoarele 3 corzi sunt acoperite intr-un fir metalic iar ele sunt din matase.

Chitara electrica este acea chitara care iese in evidenta prin aceea ca sunetul scos se poate modifica in urma unui sistem de efecte.

Dupa ce ati aflat ce inseamna fiecare din cele 3 categorii de chitari, trebuie sa va identificati tipul muzical pe care vreti sa il cantati cu ajutorul acestei chitari.

Daca genul muzical preferat de dumneavoastra este cel clasic, identificam nume mari ai muzicii clasice de pilda Bethoven sau Mozart, atunci sa va cumparati o chitara clasica este alegerea potrivita. Chitara clasica reproduce sunete grave, potrivite acestui gen muzical. De mentionat este faptul ca aceasta chitara este cea mai ieftina dintre cele 3 categorii.

Daca genurile muzicale aflate in topul preferintelor dumneavoastra sunt country, folk, rock  acustic, atunci chitara acustica este alegerea ideala. De ce este ideala? Deoare are garda corzilor mai jos iar griful subtire, ceea ce impiedica aparitia dificultatilor in executarea acordurilor.

Chitara electrica este chitara timpurilor noastre. Spun asta deoarece acest tip de chitara este folosita cel mai des in muzica din prezent. Ea se conecteaza usor la un procesor care ii modifica sunetul. Daca am mentionat mai sus faptul ca o chitara clasica este cea mai iefitina dintre cele 3, lucrurile se schimba in cazul celei electrice, deoarece ea este cea mai scumpa.

Majoritatea celor care stiu d├ęj├á sa cante la toate categoriile de chitari, fie ele clasice, acustce sau electrice, afirma ca e mult mai bine ca doritorii sa inceapa sa cante la o chitara mai ieftina si ulterior, dupa ce sunteti bine pregatit sa isi achizitioneze o chitara scumpa, profesionista.

De unde sa imi cumpar chitara potrivita?

O chitara fie acustica, clasica sau electrica poate fi cumparata dintr-un showroom sau dintr-un magazine online. In magazinul nostru online www.senia.ro, clientii se pot bucura de cele mai bune instrumente muzicale dar si de promotiile care sunt foarte atractive.

Mai mult decat atat, clientii nostri, pot bneficia de o discutie in prealabil cu consultantii noastri care ii pot ajuta in alegerea instrumentului muzical potrivit.

O chitara este o investie pe care nu o faceti in fiecare zi, iar magazinul nostru online www.senia.ro este locul potrivit pentru o alegere potrivita.