Cat de importante sunt serviciile de mentenanta si de hosting?

de

In articolul de astazi vorbim despre cat de importante sunt serviciile de mentenanta si hosting, asta pentru ca vei apela la acestea in cazul cel mai probabil.

Totusi, nu stim intotdeauna cum sa diferentiem firmele de profil si care sunt avantajele pe care le aduc acestea, fapt pentru care acest articol este necesar.

Foarte multe firme in ziua de astazi ofera servicii de mentenanta si hosting, doar ca sunt cateva aspecte fundamentale care separa amatorii de profesionisti. Dar, inainte de a trece la aceste aspecte, este important sa stapanim termenii de hosting, respectiv mentenanta.

Hosting-ul reprezinta gazduire site-ului tau, respectiv a intregii baze de date si a tuturor informatiilor ce se afla acolo.

Gazduirea si stocarea datelor trebuie facuta in cadrul unui server, care poate fi ori serverul tau ori serverul unei firme specializate pe hosting.

De obicei, majoritatea firmelor prefera sa apeleze la o firma specializata pentru a evita costul achizitiei unui server.

Care sunt avantajele apelarii la serviciile unei firme specializate?

  • In primul rand, costurile sunt mult mai mici. Firmele de hosting online lucreaza cu abonamente lunare sau anuale, cu preturi influentate in mod direct de catre numarul de servicii auxiliare oferite. In orice caz, un abonament lunar este mult mai ieftin decat sa iti achizitionezi propriul server.
  • In al doilea rand, datele si informatiile tale sunt securizate si au copii de rezerva. Spre deosebire de propriul tau server, unde daca s-ar strica ai pierde toate informatiile, o firma specializata va avea intotdeauna solutii de rezerva, putand rula back-up-uri in cazul in care se intampla ceva care sa afecteze serverul.
  • Ultimul, dar nu cel din urma, argument care inclina balanta in favoarea firmelor de hosting online este faptul ca aceasta va fi mereu la curent cu ultimele noutati si schimbari din lumea internetului, si le vor implementa cat de repede posibil. Nu de alta, dar intreg haosul cauzat de implementarea GDPR a reprezentat o lectie pentru multi, si totodata un argument pro externalizarii serviciilor de hosting care sunt receptive in mod imediat la schimbari.

Acum ca am lamurit si partea de hosting, putem trece in revista si avantajele serviciilor de mentenanta:

  • Dupa cum am spus si in cadrul serviciilor de hosting, serviciile de mentenanta vor fi intotdeauna la curent cu ultimele modificari in domeniu si vor putea implementa in mod imediat orice modificare de orice fel.
  • Mai mult decat atat, se poate intampla sa fie erori in cadrul site-ului, sa nu functioneze un link, o pagina sau chiar, Doamne fereste, intregul site. Din acest motiv este bine sa ai intotdeauna un numar de telefon pentru a apela la profesionisti, in orice moment. Pentru ca majoritatea firmelor ofera asistenta 24/7, oferind suport in cel mai scurt timp.

Acum ca am prezentat avantajele apelarii la serviciile unei firme de hosting si mentenanta, speram ca ti-ai facut o idee mai clara despre necesitatea apelarii la profesionisti. In special in lumea extrem de dinamica a internetului.