Ce asteptari trebuie sa indeplineasca jobul ideal

de

Este usor sa va ganditi ca daca va exprimati asteptarile la locul de munca, veti contura o imagine negativa. Sunteti platita pentru acel job, deci nu aveti de ce sa va simtiti rusinate sa intentati pretentii.  Ganditi-va ca investiti o bucata mare de timp, energie si atentie in munca voastra.

Asta inseamna ca un mediu de lucru placut trebuie sa indeplineasca o serie nevoi si dorinte bine inradacintate. In acest fel,  munca va deveni un loc in care sa mergeti cu placere.

Setati o lista de asteptari pe care le aveti de la jobul ideal

 Este important sa stiti exact ce asteptari aveti si sa nu va indepartati din calea lor. Puteti incepe cu elementele de baza si apoi sa adaugati mici dorinte personale.

In primul rand, este imperios necesar sa va simtiti in siguranta la birou. Sa puteti sa va comportati exact asa cum sunteti, fara teama ca cineva va va judeca. Nu depasiti nicio limita daca simtiti nevoia de siguranta si intelegere. Aveti dreptul la acest lucru si compania care va angajeaza este obligata sa va trateze cu respect.

Un sef care alege sa investeasca in cariere este cel mai mare aliat la locul de munca. Acesta trebuie sa actualizeze constant lista asteptarilor angajatilor sai si sa ofere sprijin in dezvoltarea profesionala ori de cate ori are ocazia. Relatia cu superiorii trebuie sa fie una relaxata, din care ambele parti sa aiba de invatat in mod constant.

Echilibrul intre munca si viata personala este un alt factor foarte important. Desi munca va ocupa o mare parte din zi, existenta dumneavoastra nu se rezuma doar la asta. Este nevoie de intelegere in situatiile in care aveti o urgenta in familie si sa fie respectat dreptul la recreere si concediu. Nimeni nu vrea sa fie deranjat cand este pe o plaja insorita.

Meritati o viata linistita in afara slujbei, care sa va permita, ba chiar sa va incurajeze sa va ocupati timpul cu ceea ce va face placere sa faceti in afara orelor de program.

Aprecierea la locul de munca este un semn ca intreaga activitate are un scop. Indiferent de rolul dumneavoastra, recunostinta este vitala.

Angajatorul trebuie sa va laude si sa va fructifice valorile pentru a deveni un om mult mai important in companie. O simpla felicitare dupa o zi grea de munca, atingerea unui target, sau gestionarea corecta a unei situatii, va imbunatati considerabil starea de spirit.

Sentimentul de implinire la locul de munca

Jobul pe care il alegeti trebuie sa va aduca sentimentul de implinire. Poate ca va petreceti zilele facand lucrurile sa se desfasoare fara probleme in birou ori va face placere sa faceti viata mai usoara pentru colegii dumneavoastra. Ori poate interactiunile cu clientii si capacitatea dumneavoastra de a ajuta este ceea ce va face sa va simtiti implinita la sfarsitul zilei.

Ceea ce constituie o cariera semnificativa difera de la om la om, dar ar trebui sa obtineti cel putin un anumit grad de satisfactie personala din ceea ce faceti. Munca nu este intotdeauna distractiva sau plina de farmec. Cand ne petrecem cu totii atat de mult din viata noastra in birou, meritam mai mult de la slujbele noastre decat plata unei chirii lunare.

Pe scurt, cariera pe care o alegeti trebuie sa va faca: fericita!