Ce trebuie să știi despre bicicletele cruiser

de

Odată cu încălzirea vremii tot mai mulți pasionați de ciclism și plimbări în aer liber se vor orienta către achiziționarea unei biciclete. Faci și tu parte din această categorie, dar nu știi exact ce tip de bicicletă să îți iei pentru plimbările din oraș? Bicicleta de tip cruiser poate fi alegerea ideală.

Bicicletele cruiser au apărut la mijlocul secolului XX și sunt recunoscute pentru stilul relaxat de ciclism pe care îl promovează. Acestea au coarnele și șaua mai mari decât a altor tipuri de biciclete, au apărători de lanț și noroicși, de obicei, un coș cu prindere de ghidon.

Acestea se mai întâlnesc și sub denumirea de beach cruiser (biciclete de plajă) tocmai pentru că sunt destinate plimbărilor scurte, pe faleză sau prin parcuri. Este bine de știut că acestea nu sunt destinate neapărat mersului prin oraș (deși sunt o subcategorie a bicicletelor de oraș) deoarece poate fi dificil să te strecori cu ele prin trafic.

Odată cu trecerea timpului acestea au căpătat un cadru mult mai ușor, dar durabil și din materiale de calitate. Sunt ușor de manevrat și de întreținut și sunt preferate de cei care adoră plimbările relaxante prin natură.

Dacă ai de gând să cumperi și tu o astfel de bicicletă, iată câteva aspecte interesante pe care ar trebui să le cunoști înainte de a lua o decizie.

1. Bicicletele cruiser au anvelope late, ceea ce îți permite să mergi și pe tipuri de teren mai alunecos sau mai moale. Sunt dotate, de asemenea, cu un sistem cu trei viteze care îți permite să adaptezi viteza în funcție de teren.

2. În general, cadrul bicicletelor cruiser sau de oraș, așa cum mai sunt cunoscute, este confecționat din oțel, ceea ce îl face rezistent și durabil. De altfel, principala caracteristică a acestui tip de bicicletă este cadrul alungit care îți oferă libertate de mișcare. Îți poți înclina corpul către în față dacă simți nevoia de mai multă viteză ori te poți lăsa liniștit pe spate, în șa, și să te bucuri de frumusețile naturii.

3. Șaua unei astfel de biciclete este lată și plată, fapt care îi asigură suficient confort ciclistului în timpul pedalării. Aceasta este potrivită atât pentru bărbați cât și pentru femei.

4. Pe piață sunt disponibile diverse modele de biciclete de oraș, de la cele retro, până la cele mai moderne. De asemenea, există biciclete cruiser special concepute pentru persoanele mai în vârstă.

5. O altă caracteristică a acestor biciclete este faptul că nu au cadrul înalt. Astfel, sunt ușor de manevrat și ai posibilitatea oricând să îți odihnești picioarele pe sol fără a coborî de pe bicicletă. Datorită acestei caracteristici, sunt foarte potrivite pentru persoanele mici de înălțime.

Acestea fiind spuse, dacă ești fan al stilului relaxat de ciclism și nu vrei decât să te bucuri de o plimbare liniștită, atunci bicicleta cruiser poate fi cea mai bună alegere pentru tine.