Ce trebuie sa stii despre mascara?

de

Mascara este produsul de machiaj preferat de majoritatea femeilor. Eugene Rimmel, fondatorul companiei de cosmetice cu acelaşi nume a inventat prima formulă de mascara cu efect de alungire. Lucrul cert este ca nici un machiaj nu este complet fara mascara indiferent de forma ochilor sau de lungimea genelor. Rimelul are un rol important cand vine vorba de machiajul ochilor si de aceea trebuie ales pe  cel care pune in valoare culoarea ochilor si care transforma radical genele.

Tipuri de mascara

Mascara waterproof este ideala atunci cand crezi ca genele tale vor intra in contact cu apa, pentru ca este rezistent la apa. Totusi, acest produs are unele dezavantaje deoarece, atunci cand este folosita foarte des genele  devin fragile, de aceea unele femei folosesc acest tip doar in machiajul pentru ocazii speciale.

Ceara si siliconul sunt ingredientele care fac mascara waterproof rezistenta. Comparand doua tuburi de mascara, una normala cu una rezistenta la apa, vei observa ca exista cateva ingrediente diferite. Acestea conduc  la uscarea mai rapida a genelor, urmand apoi caderea treptata a acestora.

Gandeste-te la mascara waterproof ca la un ruj rezistent. Rujul rezista cateva ore bune pe buze, dar la finalul zilei iti lasa buzele uscate si crapate. Acelasi lucru se poate spune si despre mascara rezistenta la apa.

Pentru a evita acest efect trebuie sa aplici pe gene putin ulei de ricin, astfel genele se vor hidrata si vor creste mai repede. Inlaturarea unei  mascara rezistenta la apa se realizeaza cel mai eficient cu un demachiant pe baza de ulei.

Mascara cu efect de alungire si cu efect de volum . Cea cu efect de alungire ofera senzatia de gene foarte lungi. Acest tip are o perie alungita cu peri mici si un etui, in care tusul are o textura fluida avand capacitatea de a se depune pe varful genelor devenind mai lungi. Cea cu efect de volum se diferentiaza prin faptul ca fiecare geana in parte primeste volum si substanta.

Mascara tratament  este recomandata pentru genele fragile, continand diferite substante naturale care actioneaza in mod sanatos asupra genelor.

Mascara cu efect de curbare este perfecta pentru genele “drepte”, avand o periuta mai subtire pe margini si mai groasa in centru, fiind mai eficienta in curbarea genelor.

Mascara colorata poate fi folosita la ocazii speciale, pentru un aspect fresh si jucaus. Daca ochii sunt caprui, negri sau albastri se poate folosi mov. albastru. La ochii de culoare verde este potrivit un maro, iar verde pentru ochii caprui deschis sau verzi.

Mascara incolora  ofera genelor un efect lucios si usor curbat.

Aplicarea corecta a unei mascara

Inainte de aplicarea unei mascara se poate folosi un ondulator de gene care ajuta la curbarea firelor, iar ochii vor parea mai mari. Se alege  mascara potrivită pentru momentul din zi care oferă aspectul dorit. Mai întâi se foloseste un fard de pleoape si pe urma mascara. Rimelul se va lipi mai bine pe gene și va fi mai rezistent, aplicandu-se de la rădăcini spre vârfuri.

Se,lasă să se usuce și abia apoi se pune din  nou cu pensula  un al doilea strat. Aplicată corect, mascara va da genelor aspectul potrivit.

Cand genele superioare sunt acoperite, se va folosi pensula pentru acoperirea partii inferioare, fara a mai introduce pensula in tusul negru. In concluzie, mascara este o parte esentiala a machiajului si aplicat corect va face ca ochii sa fie punctul forte al look-ului tau.