Ce trebuie sa stii despre teava patrata? Informatii complete aici!

de

Teava patrata este un material de constructii care intra in categoria materialelor metalice. Aceasta are o serie de proprietati care o fac usor de utilizat atat de cei care o experienta vasta in domeniul constructiilor, cat si de cei care nu prea au de a face cu acest domeniu. Aceasta mai are un nume si anume de ,,profil patrat’’, numele acesteia fiind datorat de forma specifica.

 

De-a lungul timpului, teava patrata a inceput sa fie din ce in ce mai folosita in diversele proiecte de constructii. Materia prima din care este confectionata este otelul, si datorita acestuia i se datoreaza o mare parte din proprietati. Este un material calitativ, dar in acelasi timp nici pretul nu este ridicat, fiind o alegere excelenta din punctul de vedere al raportului calitate-pret.

Ce proprietatii se pot intalni la teava patrata?

Este important de stiut ca o gama mare de cumparatori apreciaza teava patrata datorita caracteristicilor specifice pe care le are aceasta. Cumparatori sunt atat cei cu experienta in domeniul constructilor, cat si cei care sunt amatori. Printre caracteristicile acesteia se pot mentiona:

  • Teava patrata poate fi intrebuintata in diverse proiecte in functie de necesitatile clientului, astfel aceasta da dovada de o mare versatilitate si fiabilitate;
  • In functie de nevoile clientului, teava patrata poate fi atat sudata, cat si taiata, pentru a se putea obtine dimensiunile dorite de client. Partea cea mai buna este ca se pot obtine dimensiunile exacte dorite;
  • Acest material de constructie poate fi protejat impotriva agentilor corozivi si in acest mod i se poate creste durata de viata, putand sa ajunga pana la 20 de ani. De asemenea, materialul din care este confectionata contribuie si acesta la durata ridicata de viata. Acesta este un factor foarte important, deoarece face din teava patrata o investitie pentru posibilul cumparator;
  • Deoarece de multe ori exista cazul ca cerintele unui proiect sa se modifice, marele avantaj pe care il au tevile patrate este acela ca pot fi reutilizate fara probleme. Astfel costurile pot fi cu mult reduse, nefiind necesara achizitionarea altor materiale;
  • Datorita faptului ca este goala pe dinauntru greutatea acesteia este cu mult redusa, fiind mult mai usor de manipulat si de transportat decat alte materiale de constructii.

Unde poate fi utilizata teava patrata?

Teava patrata este un materiale foarte versatile, astfel existand posibilitatea sa fie integrata intr-o gama foarte variata de proiecte. Aceasta poate fi utilizata cu usurinta atat in domeniul constructiilor industriale si civile, dar si in domeniul gospodaresc.

Este un material foarte apreciat datorita rezistentei de care da dovada, dar si datorita faptului ca este eficient. Se pot realiza fara probleme porti de acces, stalpi pentru garduri si asa mai departe din acest tip de material.