Cum sa alegeti cutii pentru arhivare utile si de calitate?

de

Criterii de selectie in cazul alegerii de cutii pentru arhivare

Exista mai multe aspecte pe care trebuie sa le luam in considerare inainte de a achizitiona cutii pentru arhivare.

Documentele pot fi arhivate mai multi ani, de aceea este important sa alegeti cutii pentru arhivare potrivite pentru a stoca documentele in siguranta. In acest articol veti gasi cateva aspecte importante care trebuie luate in considerare.

 

Dimensiunea

Desi A4 este dimensiunea standard pentru majoritatea documentelor, unele cutii oentru arhivare sunt disponibile de la dimensiuni mici pentru a se potrivi documentelor A5 pana la cutii de arhivare mari pentru documentele A3. De retinut este faptul ca toate dimensiunile sunt aproximative.

A3 – Dimensiunea documentului: 297 mm x 420 mm

Dimensiune cutie arhivare aprox .: 331 mm x 108 mm x 442 mm

Exista cutii de arhivare mari care sunt deseori necesare pentru documente precum desene, diagrame, ziare, materiale de marketing sau chiar radiografii. Casetele de arhiva A3 tind sa fie mai slabe decat casetele A4, deci contin mai putine foi.

A4 – Acestea pot detine in mod obisnuit cinci lianti cu inel de parghie. Intrucat un fisier arhivant contine aproximativ 500 de documente A4, o singura cutie de arhiva poate contine 2.500 de pagini.

A5 – Documentele A5 se pot incadra confortabil in dosarele A4 si in casetele de arhiva. Cu toate acestea, poate doriti sa arhivati documente mai mici, cum ar fi fotografii, separat in casutele A5.

Materialul

Cele mai multe cutii pentru arhivare sunt folosite pentru a pastra documente pentru mai mult timp, uneori zeci de ani, asa ca este importanta ca materialul din care e confectionat sa fie unul de calitate.

Cele cu pereti cu dublu strat – acestia prezinta doua straturi de fluturare (cartonul ondulat intre cele doua straturi exterioare netede de carton). Fluturarea ajuta la protejarea cartonului impotriva pagubelor.

Materiale din pulpa cu fibre lungi – sunt de obicei fabricate din copaci de rasinoase, cum ar fi pinul si bradul. Fibrele lungi din acesti copaci creeaza carton cu tensiune ridicata, ceea ce il face mai puternic si mai rezistent la rupere.

Carton cu capse sau cusaturi – lipiciul este de obicei utilizat ca adeziv pentru cutii de carton si este suficient de puternic pentru ca acestea sa fie utilizate pentru arhivarea documentelor. Cu toate acestea, daca arhivati ceva greu sau cautati forta optima, alegeti cutii cu cusaturi care au fost capsate.

La DPAP gasiti orice model, in dimeniuni si culori diferite!