Cum sa iti inveti copilul sa mearga pe role

de

Mersul pe role este un sport potrivit pentru copiii de toate varstele, dar si pentru adulti. Asadar, daca vrei sa il practici alaturi de cel mic, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa il inveti mai usor tainele mersului pe role.

Spre deosebire de alte sporturi, mersul pe role nu pune presiune pe articulatii si muschi. Iti permite, deci, sa faci miscare fara sa-ti supui corpul la un stres suplimentar. In plus, reprezinta o activitate buna de facut in familie si va ajuta sa petreceti astfel timp de calitate impreuna cu cei mici.

Iar, daca iti faci griji privind abilitatile celui mic de a deprinde micarile de baza, afla ca mersul pe role este un sport usor de invatat, indiferent de varsta.

In plus, nu ai reguli prea multe de respectat, atunci cand vine vorba de role copii, ci te bucuri de o libertate mare de miscare. Odata ce a prins miscarea cu mentinerea echilibrului, cel mic este gata sa cucereasca parcul si sa invete noi trick-uri in fiecare zi.

Dar, pana acolo, hai sa aflam cum anume il inveti pe cel mic sa se deplaseze pe role:

1. Incepe cu echipamentul de protectie

Nu te gandi sa incepeti exercitiile fara a va echipa (da, inclusiv parintele) cu echipament de protectie constand in casca, genunchiere, cotiere si protectii pentru palme. Daca nu este obisnuit cu astfel de sporturi, copilul poate fi reticent la inceput in ceea ce priveste purtarea acestor accesorii, insa cu putina munca de convingere veti trece si peste acest obstacol.

2. Invata-l miscarile de baza

Dupa ce ati trecut de pasul de mai sus, explica-i copilului ca pozitia corecta in mersul pe role e cu genunchii putin indoiti si cu trunchiul usor aplecat in fata. Din aceasta pozitie, cere-i sa inceapa sa faca pasi. Pentru suport si incurajare, nu uita sa il tii de mana.

3. Exersati

Dupa ce l-ai invatat miscarile de baza, totul tine de exercitiu pentru ca cel mic sa devina stapan pe miscarile sale. Asadar, de fiecare data cand aveti ocazia, mergeti in parc sau pe o strada mai putin circulata si plimbati-va cu rolele. Cu cat va merge mai mult pe ele, cu atat copilul va capata incredere, dar si dragoste pentru acest sport.

4. Apelati la profesionisti

Daca faci parte din categoria celor care nu au incaltat vreodata o pereche de role si deci nu ai avea ce sa il inveti pe cel mic, apeleaza la ajutorul cuiva mai priceput. Poate fi vorba de un frate, un vecin, un prieten sau chiar un profesor de la un curs autorizat. Oricare ar fi alegerea, ai grija ca cel mic sa fie tot timpul in siguranta.

Iata, asadar, ca mersul pe role nu este un sport dificil de invatat. Trebuie doar putina rabdare si disponibilitate pentru a le transmite copiilor dragostea pentru acest sport.