De ce este bine ca toti copii sa ia lectii de inot

de

Cel mai important argument de a-ti inscrie copilul la cursuri de initiere in inot este faptul ca acesta este un sport recomandat de catre specialisti pentru copiii pana in 10 ani, pentru ca inotul dezvolta mintea, fizicul, imbunatateste considerabil  sistemul imunitar si dezvolta abilitatile de comunicare si integrare in grup ale copilului.

La ce varsta poate lua lectii de inot un copil?

Incepand cu varsta de trei luni, il poti da fara nici o grija pe copilasul tau la cursuri de inot. Bebelusul nu va fi in pericol niciun moment, caci va avea instructori bine pregatititi si riguros formati pentru lucrul cu copii si bebelusii!

 

Ce trebuie sa stii despre bazinul unde copilul va lua lectii de inot

Prima intrebare trebuie sa fie legata de solutiile de tratare a apei si umidificare a aerului care sunt folosite in incinta respectiva. Copii pot dezvolta probleme respiratorii care ar putea fi provocate de clorul din piscine, sustine un raport al Universitatii din Bruxelles. Cauza o reprezinta capacitatea clorului de a modifica permeabilitatea mucoasei respiratorii si prin aceasta o predispozitie pentru infectii virale si implicit forme severe de bronsita, astm si alte afectiuni din sfera respiratorie.

 

Beneficiile inotului pentru copii

  1. Este singura activitate in care copiii sunt cu adevarat complet independenti, mai ales inainte de a putea merge singuri sau de a se tari in patru labe;
  2. Inotul este o formă de aerobic, adică un sport care favorizează oxigenarea şi stimulează activitatea cardiacă, de aceea ar trebui practicat de la vârste cât mai mici.
  3. Intareste sistemul imunitar; Inotul il ajuta pe cel mic sa se “caleasca”, si astfel ii intareste sistemul imunitar si il face mai rezistent la raceli.

Beneficiile inotului pentru copii sunt de neinlocuit si micutii pot fi initiati in tainele lui inca de cand sunt foarte mici. Apa le sustine greutatea, iar ei sunt liberi sa-si miste picioarele si mainile asa cum doresc.
Si adora sa faca asta!

 

Ce bazin de inot aleg pentru copilul meu?

Este foarte important ca atunci cand alegi un bazin de inot pentru copilul tau sa te asiguri ca intruneste conditiile cele mai drastice legate de igiena si ca instructorii sunt riguros pregatiti, dedicati, rabdatori si orientati intru totul catre cel mic.

In acest moment Splash Academy este singurul club din Bucuresti, dedicat exclusiv copiilor , proiectat şi realizat la cele mai înalte standarde existente în domeniu, beneficiind de cel mai avansat şi nechimizat sistem de tratare al apei si cel mai înalt grad de bio-securitate. Altfel spus este singurul club in care nu se foloseste absolute deloc clorul ca si substanta de dezinfectare a apei.

In plus la vizitarea complexului, copilul tau primeste o lectie gratuita de inot. Astfel poti vedea si cum interactioneaza cu instructorul si cat de mult ii place.

Date contact Splash Academy:

Strada Drumul Potcoavei 57 bis (langa Gradina Zoologica), Pipera, Bucuresti, Romania

0217948486/

0725.940.668  |  0725.940.670

0722.436.827  |  0736.365.886

 

http://www.splash-academy.ro