De ce sa folosim tabla zincata cutata?

de

O alternativa a tablei zincate clasice este tabla zincata cutata. Aceasta prezinta o modificare a formei, modificare care permite sa fie utilizata cu succes in ipostaze care necesita un material extrem de placut.

Numele ÔÇťzincataÔÇŁ din denumirea tablei zincate este datorat de stratul protector de zinc cu care aceasta este acoperita pe toata suprafata. Acest strat de zinc ii ofera tablei zincate cutate o protectie extraordinara impotriva coroziunii, aspect care contribuie din plin la rezistenta tablei in timp. In ultima perioada, specialistii, constructorii, dar si clientii au inceput sa utilizeze foarte multa tabla zincata cutata, datorita foarte multor avantaje pe care acestea le prezinta. Mai jos, veti gasi o serie de avantaje spuse de specialisti care au contribuit extrem de mult la acensiunea acestui material:

Ce avantaje ofera tabla zincata cutata?

Tabla zincata cutata prezinta anumite trasaturi specifice, trasaturi care evidenteaza tabla zincata cutata in categoria materialelor metalice in special si chiar a materialelor de constructie in general.  Pe langa avantajul pe care pretul bun il ofera, tabla zincata cutata este un material extrem de bun pentru a putea fi utilizata in orice context in care este necesar un element extrem de metalic care sa serveasca fie pentru a imbunatatii aspectul unei suprafete, fie pentru protectie.

Stabilitatea pe care materialul o ofera este datorata in special de rezistenta crescuta la socuri mecanice, socuri cauzate de elemente naturale, variatiuni ale temperaturii care implica contractari sau dilatari ale suprafetei. Durata medie de viata a unei table zincate cutate este de pana la 50 de ani, deci tabla zincata cutata se poate utiliza pe parcursul a mai multor generatii.

Pe langa asta, tabla zincata cutata are si o greutate extrem de redusa. De aici rezulta si un montaj foarte usor al acestui material. Tot datorita acestei greutati reduse, transportul se face extrem de usor si nu necesita un transport special.

Un alt aspect care trebuie mentionat, printre multe altele avantaje alte tablei cutate zincate este si design-ul acestui material. Fata de modelul clasic, ondeluerile pe care materialul le are, il face sa fie extrem de potrivit si extrem de placut pentru foarte multe tipuri de constructii.

Un material ca si tabla zincata cutata este de regula prima optiune a specialistilor, datorita tuturor avantajelor pe care aceasta le ofera. Indiferent ca este vorba despre constructii civile sau despre constructii industriale, tabla zincata cutata este un element la care se poate apela foarte usor si cu foarte mare incredere, datorita calitatilor pe care le prezinta si datorita eficientei din punct de vedere al costurilor.

De regula, tabla zincata cutata este un ajutor extrem de mare in realizeara acoperisurilor pentru constructii, fiind extrem de rezistenta la probleme si fiind foarte usor de montat. Un alt avantaj este ca aceasta poate fi vopsita dupa bunul plac in diferite culori.

Particularitati ale tablei cutate zincate

Dincolo de numeroasele avantaje pe care le prezinta, materialul contine si un element care o face extrem de speciala: la fel ca si tabla zincata simpla si cea cutata este acoperita cu un strat de zinc, strat care ii confera o protectie impotriva coroziunii si pe langa asta, un alt avantaj al tablei zincate cutate este si faptul ca aceasta este ondulata.

Aceasta forma speciala asigura tablei zincate cutate un plus de fiabilitate, prin modalitatea simpla si rapida prin care poate fi imbinata. Acest lucru poate accelera simtitor procesul de constructie, fiind un beneficiu extrem de apreciat de specialisti si particulari deopotriva.