De ce să investiţi în aur

de

Timp de secole, aurul a fost considerat ca fiind un simbol al puterii și al bogăției. Ele era mereu prezent în palatele regilor și în casele oamenilor bogați. Cu siguranță ați dori și voi să știți cum să investiți în aur, nu-i așa?

Iată ce ar fi de spus despre acest subiect. Pe lângă faptul că aurul a reprezentat simbolul avuției, el a fost întotdeauna un bun mult mai stabil decât piața de capital. Aici cred că toată lumea, în special experții piețelor financiare, este de acord cu această afirmație care poată fi dovedită oricând foarte ușor.

Numai uitați-vă un pic în cărțile de istorie. De fiecare dată când a existat o criză financiară și valoarea acțiunilor și a monedelor (dolar, euro etc.) a scăzut, prețul aurului a crescut. Aurul a rezistat testului timpului și a dovedit că este stabil și sigur, în ciuda tuturor problemelor financiare prin care am trecut noi ca populație a acestei planete.

Acum că știți doar o parte dintre motivele pentru care ar trebui să investiți în aur, să vă spun și de ce ar trebui să faceți acest lucru. Există mai multe moduri prin care puteți investi nu doar în aur, ci și în alte metale prețioase, gen argint.

Puteți cumpăra aur în orice formă fizică (inclusiv lingouri) și de la orice sursă care este acreditată cu vânzarea acestui, după cum ar fi băncile. Acestea pot fi o sursă bună de lingouri de aur pentru voi, deoarece ele dispun de mari cantități de metale prețioase, de o valoare mult mai însemnată decât o casă de amanet, să zicem.

Deținerea de aur într-o formă fizică este, totuși, un dezavantaj, deoarece aveți nevoie de spații mari de depozitare ale acestuia. Un lingou de aur ocupă ceva spațiu într-un seif, la fel cum și monedele o fac. Plus de asta, aveți nevoie să asigurați și paza unei astfel de cantități mari de aur.

Oricine ar putea fi tentat să vină să vă jefuiască, dacă află în vreun fel că dețineți o rezervă însemnată de aur în locuința sau biroul vostru. De aceea, cel mai recomandat ar fi să țineți aurul într-un loc mult mai sigur, în general la bancă.

Deținerea unui cont în bancă în metale prețioase poate prezenta avantajul că nu va mai trebui să vă complicați voi cu asigura unui spațiu de depozitare și a pazei corespunzătoare cantității de aur deținută. Însă și aici există un dezavantaj.

Uneori, comisioanele și taxele de administrare ale unui astfel de cont pot fi mari, ceea ce înseamnă că banca la care dețineți contul în metale prețioase ajunge să se îmbogățească mai mult decât voi în timp.

Așadar, o altă formă de investiție pe care v-o recomand este cea într-un cont individual de pensionare în aur. O astfel de investiție vă va aduce mai multe beneficii în plan financiar pe termen lung. Unul dintre avantajele unui astfel de cont este că vă puteți bucura de beneficii în ceea ce privește taxele și impozitele, putând fi chiar scutiți de acestea!