De la anvelope de vara la cele de iarna – raspunsuri

de

In primul rand, de ce este nevoie sa facem acest schimb? Pentru ca daca suntem prinsi de poliție fara cauciucuri de iarna platim amenda? Poate fi un motiv, dar cel mai important este ca trebuie sa ne gandim la siguranta noastra in trafic. A noastra si a celorlalți!

Cauciucurile de iarna au o compozitie care le permite sa isi pastreze caracteristicile si la temperaturi sub 7 grade Celsius, oferind, astfel, aderenta sporita la frig pe orice suprafata de rulare.

Aceasta compozitie le face nerecomandate pe timp de vara cand temperaturile ridicate le fac sa devina prea moi, uzandu-se prematur si schimband comportamentul rutier al vehiculului. Anvelopele de iarna se folosesc in zonele unde, timp de cateva luni pe an, temperaturile scad frecvent sub 7 grade Celsius si drumurile pot fi acoperite de zapada, gheata si polei. Sporul net de siguranta in conditii de iarna le fac recomandabile pentru toti soferii din Romnia.

Trebuie stiut ca anterior aparitiei acestor cauciucuri de iarna exista o anume protectie pentru mersul pe timp de iarna, pe drumuri cu zapada, cu ghetus,etc. Erau lanturile ce imbracau anvelopele in aceste conditii. Dezavantajul era o mai mare uzura a anvelopelor si a parților caroseriei care intrau in contact cu aceste lanturi, plus dificultatea montajului!

Astazi, datorita crizei economice, dealeri de astfel de produse la fel ca si fabricantii lor cauta sa scada pretul de vanzare, motiv pentru care gasesti cauciucuri de iarna ieftine, dar la fel si cele de vara.

Cauciucurijante.ro iti ofera o gama extinsa de cauciucuri de iarna noi la preturi concurentiale. Intrati pe site si faceti o comparatie cu ceea ce gasiti in alta parte! In privinta platii, exista posibilitatea de achizitionare cu plata in rate cu ajutorul cardului Avantaj

Este necesar sa iti cumperi si un set nou de jante auto?

Cel mai bine este ca, daca ai posibilitatea, sa urmezi urmatorul model: jante de aliaj pentru cauciucurile de iarna si jante de tabla pentru cele de vara.

Iarna sunt sanse mai mici sa observi toate denivelarile si gropile de pe carosabil intrucat pot fi acoperite cu gheata, apa sau noroi.

Astfel, jantele de aliaj pot avea de suferit din cauza posibilelor lovituri.