Diferentele dintre un scuter si o motocicleta

de

Daca visezi sa vezi lumea, atunci libertatea unui vehicul cu doua roti este o modalitate fantastica de a face asta. Strazile oraselor si oraselor pot deveni foarte aglomerate, astfel incat flexibilitatea si manevrabilitatea scuterelor si motocicletelor iti pot oferi un avantaj serios atunci cand vine vorba de navigare.

Cu toate acestea, oamenii folosesc adesea termenii scuter si motocicleta destul de interschimbabil, de multe ori pur si simplu crezand ca modul in care stai pe vehicul este singura diferenta reala; acest lucru nu este adevarat si incercarea de a le calare pe ambele in acelasi mod poate duce la probleme serioase.

Puterea

Mai simplu spus, motocicletele sunt considerabil mai puternice decat scuterele. Aceasta inseamna ca o motocicleta poate accelera si atinge viteze maxime mult peste cele ale unui scuter si sunt concepute pentru a reflecta acest fapt. In general, motocicletele au motoare care variaza de la 250cc oriunde pana la 1.500cc sau chiar 2.000cc, ceea ce ofera un nivel ridicat de performanta, dar necesita ca motocicleta sa fie destul de grea pentru a-si asigura stabilitatea la aceste viteze.

Scuterele, pe de alta parte, variaza in mod normal de la 50 cc pana la 150 cc, o mana mica fiind evaluata pana la 250 cc, dar acestea nu sunt foarte comune. Acest prag mai scazut inseamna ca scuterele pot fi mai usoare si mai manevrabile, dar le lipseste acceleratia unei motociclete.

Transmisia

Inca o data, scuterele ofera o optiune mai simpla aici, deoarece marea majoritate dintre ele au transmisii automate. Aceasta inseamna ca, cutia de viteze de pe scuter se va regla automat in sus si in jos pentru a compensa modul in care este condus si drumul pe care este condus.

Invers, motocicletele sunt de obicei echipate cu cutii de viteze manuale, astfel incat utilizatorul trebuie sa inteleaga cand sa le schimbe in sus si in jos pentru a permite utilizarea lor corecta. In functie de experienta ta de condus, este posibil sa nu fi intalnit transmisia manuala inainte si acest lucru ar putea reprezenta o curba semnificativa de invatare daca doresti sa conduci o motocicleta.

Rotile

Pentru a oferi mai bine stabilitate la viteze mai mari, motocicletele vor avea roti mai mari si un ampatament mai lung decat scuterele, iar acest lucru este un indicator al alegerilor de design necesare pentru performanta lor.

Dezavantajul acestui lucru este ca o motocicleta va avea un diametru de rotatie semnificativ mai mare decat un scuter, cu toate acestea, scuterele sunt mai expuse riscului de la suprafetele slabe ale drumului si resturile pe care rotile mai mari ale unei motociclete ar trebui sa poata aluneca.

In general, ambele vehicule au avantaje si dezavantaje in functie de circumstantele in care se circula.

Scuterele ofera un vehicul mai mic, mai usor, care se poate manevra mai usor, dar nu are durabilitatea si acceleratia unei motociclete. In cele din urma, trebuie sa te asiguri ca permisul iti permite sa conduci oricare dintre aceste tipuri de vehicule inainte de a incerca sa inchiriezi/cumperi unul, dar daca nu esti sigur de la distanta sau esti nou in vehicule cu doua roti, atunci un scuter este probabil calea de urmat.

Cat despre costurile de intretinere, pretul pentru piese scutere sunt mai mici decat ale motocicletelor, depinzand bineteles de model.