Jante de otel sau jante de aliaj ?

de

Alegerea unor piese auto nu este niciodată ușoară atunci când vine vorba despre obținerea unor performanțe optime și ținerea costurilor sub control. Același lucru este valabil și în cazul jantelor. Există două tipuri din care puteți alege: cele de oțel și cele din aliaj.

Jantele de aliaj – Performanță și frumusețe

Aceste feluri de jante nu mai sunt considerate a fi o noutate de foarte multă vreme. Ele sunt acum incluse în dotarea standard a multor tipuri de mașini, inclusiv a celor sport și de familie. Sunt construite dintr-un aliaj de aluminiu și nichel. Acest aliaj este unul mult mai ușor decât oțelul și oferă automobilului pe care sunt montate performanțe mult mai bune. Direcția este mai bună, vehiculul comportându-se mai bine pe drum.

Se obține un mai bun control al mașinii și o accelerație mai rapidă în același timp. Experiența condusului devine, în acest fel, mult mai plăcută. Un alt avantaj pe care îl oferă jantele de aliaj este acela că ele pot avea diverse modele. Așadar, puteți alege dintr-o gamă foarte variată de jante, care să adauge un fler unic mașinii pe care o conduceți. Puteți alege unele cu un finisaj cromat, lucios sau chiar vopsite într-o anumită culoare.

Aceste jante sunt foarte rezistente la apă. Ele nu ruginesc și nici nu corodează. Cu toate că pot suferi unele defecte pe durata vieții lor (zgârieturi, ciobituri etc.), acestea nu ar trebui să le afecteze aspectul general prea tare.

Jantele de oțel – Rezistență și accesibilitate

Jantele de oțel sunt mai grele decât cele de aliaj. Acest lucru are un impact negativ asupra agilității și accelerației mașinii, care devine mai greu de condus. Totuși, centrul de greutate jos creat de acestea poate avea un impact pozitiv asupra performanțelor vehiculului pe drumuri acoperite cu zăpadă. Greutatea jantelor de oțel oferă cauciucurilor un mai bun contact cu solul. Prin urmare, mașina este mai stabilă pe drum.

Jantele de oțel sunt mai rezistente decât cele de aliaj, existând nu risc mai scăzut ca acestea să se crape sau să se ciobească. Chiar și atunci când vor surveni anumite defecte, ele nu-și vor modifica prea mult aspectul general robust pe care îl au.

De asemenea, jantele de oțel sunt mai ieftine decât cele de aliaj. Acest lucru le face să fie mult mai accesibile, mai ușor de găsit și de înlocuit. Cu toate acestea, ele nu sunt disponibile într-un număr mare de diametre. Cele mai des întâlnite sunt jantele de 16 inchi, cele de 17 fiind mai greu de găsit.

Per total, jantele de aliaj sunt mai potrivite pentru condusul în oraș, pe când cele de oțel sunt mai potrivite pentru drumurile acoperite cu zăpadă, acolo unde el oferă performanțe mai bune mașinii voastre.