La ce sa fii atent cand iti cumperi prima bicicleta de oras

de

Atunci cand pornesti in cautarea unei biciclete de oras trebuie sa tii cont de cateva criterii pe care bicicleta trebuie sa le indeplineasca. Astfel, vei fi sigur ca faci cea mai buna alegere si ca aceasta te va tine multi ani de acum inainte.

Principalele lucruri de verificat sunt materialele si caracteristicele bicicletei, insa marea varietate de modele iti poate ingreuna cautarea. Iata, deci, cateva sfaturi ce iti pot face misiunea mai usoara.

1. Buget

Ce buget ai la dispozitie pentru a-ti achizitiona bicicleta de oras a visurilor tale? Este foarte important sa stabilesti acest aspect deoarece, in caz contrar, este posibil sa te indragostesti de o bicicleta pe care nu ti-o poti permite. In plus, nicio bicicleta ieftina nu se va ridica niciodata la nivelul uneia ce costa cateva mii de lei. Afla, deci, unde te situezi, si cauta in functie de asta.

2. Documentare

Nu stii ce caracteristici ar trebui sa aiba bicicleta, care materiale sunt mai bune, mai usoare ori mai rezistente? Nu stii daca vrei o bicicleta fara viteze sau una cu mai multe viteze? Documenteaza-te cu privire la toate aceste aspecte inainte de face achizitia, pentru a decide in cunostinta de cauza.

3. Cadru

Materialul din care este construit cadrul este un aspect foarte important. Daca vrei un cadru durabil si bugetul tau este limitat, poti opta pentru unul de otel sau aluminiu. Insa, daca ai un buget mai permisiv, cel mai indicat ar fi un cadru din fibra de carbon. Bicicleta cu un astfel de cadru va fi mai durabila, mai flexibila si mai usor de intretinut decat variantele mentionate anterior.

In ceea ce priveste dimensiunea, aici trebuie sa actionezi cu precizie. Afla exact ce dimensiuni ai (in special lungimea interioara a piciorului) si alege un cadru care sa ti se potriveasca perfect. Pentru a face alegerea cea mai buna, nu uita sa testezi bicicleta inainte de a o cumpara.

4. Intretinere

In cazul in care alegi sa iti cumperi bicicleta dintr-un magazin fizic specializat, intreaba daca se poate ca un specialist sa iti faca toate reglajele necesare, pornind de la inaltimea seii si pana la pozitia coarnelor. Daca magazinul nu iti poate furniza acest tip de serviciu, atunci poate nu ar trebui sa iti cumperi bicicleta de acolo.

5. Piese de schimb

Un aspect important de care trebuie sa tii cont inainte de a face achizitia este cel referitor la piesele de schimb necesare pentru bicicleta. In caz de defectiuni vei putea gasi cu usurinta piesele de schimb necesare? Au acestea preturi rezonabile? Daca raspunsul la aceste intrebari este nu, atunci ar trebui sa mai cauti.

In speranta ca sfaturile de mai sus iti vor fi de ajutor, iti doresc sa iei decizii inspirate, care sa te aduca mai aproape de bicicleta mult visata.