Proiectoare led, avantaje si inovatii

de

Pe scurt despre aceaste proiectoare led aparude nu de mult, putem rezuma ca sunt puternice, versatile si variate din punct de vedere al subtehnologiei (in privinta culorilor, temperaturii luminii, alte tehnologii incorporate in armonie cu acestea etc.)

De unde provin aceste proiectoare led?

Ei bine, aceste proiectoare led isi au originea dupa cum sugeraza si numele in tehnologia led care nu de mult era o optiune doar pentru indicatoarele luminoase de slaba intensitate incorporate in diverse device-uri si aparaturi, de cele mai mult ori din categoria electrocasnicelor.

Acronimul din titlul acestor forme noi de iluminare isi are la randul sau originea in prescurtarea englezeasca ce, tradusa ca atare, insemna „dioda emitatoare de curent”. Acest fenomen este produs in urma polariarii zonei de jonctiuni (partea circuitului integrat unde se intersecteaza doua materiale diferite).

 

Unde se pot utiliza aceste proiectoare led

Caracteristice principale ale acestor proiectoare led sunt strans legate de tehnologia mama. Multumita acestora, ele pot fi implementate atat in proiecte ce vizeza iluminara zonelor vaste din interior cat si din exterior. Adesea, acest corp de iluminat divers si versatil este utilizat pentru depozite, teatre, stadioane sau chiar terenuri particulare ori pentru siguranta (asigurarea vizibilitatii) ori pentru alte interes.

Ce fel de avantaje avem in cazul unor proiectoare led?

In ceea ce priveste aceasta categoria de corpuri de iluminat, avantajele se regasesc in ramuri si criterii de judecata diferite. Astfel ele domina in aceasta privinta la durata de viata, consumul de energie si eficienta, capacitatea si diversitatea sau chiar a tehnologiilor conexe implementate in acest sistem.

Proiectoare led pentru un cost mai mic la factura

Desi aceste proiectoare led presupun un cost initial mai ridicat, ele reusesc sa compenseze cu succes si chiar sa economiseasca. Acest lucru este vizibil pe factura e curent de la sfarsitul lunii. Fata de tehnologiile anterioare utilizate in proiectoare, sunt mult mai economice dar in acealasi timp eficiente.

Statisticile relevante pentru acest criteriu de comparatie arata ca pentru a obtine o cantiate de lumina echivalenta cu 450 de lumeni avem nevoei de un singur proiector de acest tip care va consuma 4-5 Watti. In ceea ce priveste vechile generatii de proiectoare,  pentru obtinerea aceleiasi intensitati de lumina vom avea nevoie de cel putin 40 de Watii.

Versatilitatea si inovatia in proiectoare led

Multumita ingeniozitatii celor ce deseneaza aceste corpuri de iluminat, in prezent avem tehnologii diverse impelementate in acestea. Cateva exemple sunt:

  • Senzorii de miscare avansati (pentru declansarea luminoasa doar cand este nevoie, inca un avantaj in ceea ce riveste cinsumul);
  • Tehnologia RGB (versatibilitate larga in acest spectru de culori);
  • Panouri fotovoltaice (pentru a se auto alimenta in timpul zilei);
  • Sisteme de contol la distanta (prin intermediul unor telecomenzi)

Puteti accesa urmatorul link pentru a achizitona produse dintr-o varietate larga de produse si corpuri de iluminat printre care si proiectoare led: https://www.led-concept.ro/proiectoare-led

Update

De unde poti cumpara proiectoare led ieftine online?

    • Emag.ro  – preturi incepand de la 28 lei pentru un proiector led si peste 14000 de modele
    • decorino.ro – peste 30 de modele de Proiectoare LED & Lampi Lucru
    • savelectro.ro – o gama variata de proiectoare led ieftine