Secrete de machiaj profesional: Cum se aplica perfect eyelinerul

de

Cate dintre noi nu si-au dorit sa creeze o linie de contur pentru ochi perfect aliniata, dar a sfarsit aratand ca un ursulet panda in loc de o diva si nu ne-am dorit in acel moment sa cunoastem niste secrete de machiaj profesional care sa ne scoata din incurcatura?

Nu ne intelegeti gresit, ursuletii panda sunt extrem de draguti, dar nimeni nu vrea sa arate ca unul cand trebuie sa mearga la o nunta sau la vreo petrecere. Nimeni nu face exceptie! Ne plac ochii de pisica in machiaj, dar cand ne simtim lenese si nu avem chef sa stam prea mult sa ne machiem, ne place sa lasam totul pe seama creionului dermatograf. Haideti sa distrugem mitul aceste sarcini potential infricosatoare in pasi simplu astfel incat sa fie usor de inteles.

Sa ne uitam la produsele de care aveti nevoie pentru a aplica perfect eyelinerul ca o profesionista!

Lucruri de care aveti nevoie:

– Eyeliner (cu o periuta pentru ochi, daca este necesar)

– Primer

– Anticearcan

Pasul 1: Pregatiti-va ochii

Acesta este un pas pe care multe femei il trec cu vederea, dar este, de fapt, cel mai important pas. Dupa curatarea fetei, aplicati un hidratant pentru ten si o crema de ochi in jurul ochilor. Crema de ochi ajuta la prevenirea ridurilor premature si elimina orice roseata sau decolorare din apropierea zonei.

Pasul 2: Incepeti cu o baza curata

Pentru a obtine o baza uniforma si curata, aplicati o cantitate mica de primer pentru ochi pe pleoapa, sub ochi si in general in jurul regiunii ochilor, unde ar putea sa folositi orice fel de machiaj.

Principala sarcina a bazei de machiaj este de a face pielea mai fina, astfel incat sa devina mai usor sa aplicati machiajul.

Acest lucru va va oferi un finisaj perfect si, de asemenea, va fixa machiajul pe loc pentru o  mai lunga perioada de timp.

Aplicati un acnticearcan pe partea superioara a pleoapelor si pe partea de sub ochi. Amestecati-o bine si asigurati-va ca ati fixat-o cu o pudra de fixare.

Pasul 3: Trasati o linie curata!

Acum vine partea principala -aplicarea eyeliner.ului Puteti folosi fie pensula care vine cu el, fie o puteti cumpara. Incepeti cu o linie trasa exact deasupra genelor. Asigurati-va ca utilizati linii mici si cursive. Este intotdeauna mai bine sa le construiti pas cu pas. Daca faceti linia prea groasa, o puteti da in bara si va trebui sa o luati de la pasul 1, asa ca mentineti liniile subtiri. O data ce sunteti multumita cu un ochi, faceti acelasi lucru si cu celalalt. Incercati sa trasati liniiile cat mai simetric posibil.

Acum aveti linia de baza gata! Dar daca vreti sa mergeti mai departe cu un contur de ochi de pisica sau machiaj egiptean,  mai stati un pic si cititi in continuare!

Pasul 4: Ochi de pisica

De cele mai multe ori nu ne putem opri la aplicarea eyelinerului doar pe pleoapa superioara. Parca avem co reactie involuntara de a ne alungi ochii sau ceva de genul acesta, pentru ca ne simtim ca si cum ne-ar completa machiajul intr-un fel. Asadar sa trecem la modul in care obtineti acest look.

Trucul pentru gasirea unui unghi perfect este urmarea liniei naturale a liniei genelor inferioare. Daca o linie se extinde de la linia inferioara a genelor dumneavoastra, acolo este exact locul de unde ar trebui sa extindeti eyelinerul spre exterior. Trasati linia si umpleti-o incet. Acorda-ti-va timp pentru acest pas atunci cand il faceti pentru prima oara, pentru ca daca gresiti, va trebui sa reluati tot procedeul.

Pasul 5: Finalizarea look-ului!

Dupa ce ati trasat cu succes linia pentru ochii de pisica (felicitarile noastre!), puteti continua sa va subliniati linia genelor inferioare (dar numai in jumatatea exterioara) cu un creion dermatograf si apoi sa o stergeti usor, penru a ramane doar o umbra. Aplicati niste rimel si gata, ati terminat!