Sfaturi pentru babysitteri

de

Ar fi atât de multe sfaturi de oferit celor care doresc să fie babysitteri, încăt ne-ar lua foarte mult timp să le enumerăm pe toate. Ca să nu mai vorbesc cât timp ar trebui să petrecem dacă ar fi să ne referim la fiecare dintre ele în parte! Așa că nu vom face acest lucru acum. În schimb, ne vom rezuma doar la câteva sfaturi pe care ar trebui să le știe și să le ia în considerare orice babysitter, dacă dorește să fie pregătit pentru provocările care îl/o așteaptă!

Mai întâi de toate, înainte ca părinții copiilor să plece de acasă, aceștia trebuie să se asigure că atât voi, cât și copiii lor, vă simțiți confortabil unii în preajma celorlalți. Apoi, cel mai bine este să negociați suma de bani pentru care sunteți dispuși să stați cu odraslele lor. Faceți acest lucru cât mai curând posibil, pentru a evita orice neînțelegeri care ar putea rezulta ulterior.

Nu uitați să le spuneți părinților copiilor să vă lase niște numere de telefon mobil ale lor, în caz că aveți nevoie să-i contactați cu o anumită problemă sau nelămurire. De asemenea, este bine de știut și numerele de telefon ale unor rude apropiate, în eventualitatea în care părinții nu pot fi contactați.

Alte numere de telefon importante pe care ar trebui să le aveți la îndemână, sunt cele ale unui doctor sau cel de urgență. Nu știți niciodată ce se poate întâmpla cât părinții sunt plecați de acasă și voi aveți grijă de copiii lor, așa că cel mai bine este să fiți pregătiți din timp pentru orice eventualitate.

Părinții ar trebui să vă spună și ce alimente au voie să consume micuții și dacă sunt, cumva, alergici la vreun fel de mâncare, tocmai pentru a ști ce să le dați acestora să mănânce la masă, fără a le provoca probleme. Un alt lucru important care trebuie știut, sunt posibilitățile de evacuare în caz de incendiu. Acestea trebuie menționate clar de către părinți, înainte de a pleca de acasă.

Întotdeauna trebuie să aveți grijă cât puteți de bine de copiii ai cărui babysitter sunteți. Nu îi neglijați și nu vă petreceți tot timpul uitându-vă la televizor sau vorbind la telefon. Nu sunteți plătiți să stați și să butonați o telecomandă, ci pentru a vă juca și a interacționa cu acei copii.

Este bine să îi țineți și pe copii, dar și pe voi ocupați, deoarece timpul va trece mult mai repede în acest fel. Când vine vremea să-i duceți la culcare pe cei mici, nu uitați să le citiți o poveste. Ei vor adormi mai repede și le va fi ceva mai ușor să se liniștească, inclusiv în lipsa părinților lor.

După ce copiii au adormit, veți avea și voi, în sfârșit, puțin timp liber pentru voi înșivă. Însă nu trebuie să vă neglijați îndatoririle, deoarece treaba voastră nu s-a terminat încă. Copiii se mai pot trezi și vă mai pot testa limitele în orice moment, așa că cel mai bine ar fi să rămâneți vigilenți tot timpul și să nu permiteți oboselii să-și facă loc.

Stați treji până în momentul în care părinții copiilor ajung acasă. Un ultim sfat pentru babysitteri ar fi acela legat de încasarea banilor. Cereți-vă tariful convenit cu părinții de îndată ce ziua voastră de lucru s-a încheiat și sunteți gata să plecați acasă. Nu amânați plata pe o altă dată, deoarece s-ar putea ca această dată să nu mai apară niciodată.

Acceptați întotdeauna numai bani gheață, în special dacă lucrați pentru o anumită familie de puțină vreme. Odată ce ajungeți să aveți suficientă încredere unii în ceilalți, puteți alege și alte metode și perioade de plată dacă doriți.