Sfaturi practice de care poti tine cont atunci cand vrei sa prelungesti durata de viata a bateriei auto

de

Orice autoturism, indiferent de marca, culoare sau dimensiuni este alcatuit din numeroase componente care au o durata de viata limitata, ceea ce inseamna ca dupa o perioada de timp care poate varia, in cele din urma vom fi pusi in situatia de a le inlocui cu altele noi. Durata de viata a multor piese auto depinde intr-o oarecare masura si de stilul nostru de condus si de modul in care le ingrijim. Cu alte cuvinte, respectand cateva reguli simple, avem posibilitatea de a prelungi durata de viata a unor componente auto. Bateria auto spre exemplu este un produs auto cu o importanta de incontestat avand in vedere ca aceasta contribuie in mod direct la punerea in miscare a masinii, dar care are o durata de viata limitata. In conditii normale, o baterie auto rezistea in jur de 4-5 ani de zile, in functie de modul in care o utilizam si o intretinem.

Gasirea unei baterii auto cu siguranta nu mai reprezinta in prezent un lucru care sa ne creeze mari batai de cap avand in vedere ca avem numeroase posibilitati prin care putem intra in posesia unor baterii auto noi si de calitate. Stim cu totii cat de frustrat poate fi situatia in care ramanem cu masina in parcare din pricina bateriei auto, astfel ca pentru a evita astfel de situatii neprevazute si pentru a ne putea bucura vreme indelungata de de bateriile auto curente, iata cateva sfaturi practice de care ar trebui sa tinem cont.

Curatarea constanta a bateriei.

Curatenia este un aspect cu o importanta de incontestat, indiferent ca vorbim despre locuinte, masini sau orice altceva. Curatenia este totodata importanta si atunci cand vorbim despre baterii auto avand in vedere ca acest aspect aparent banal poate prelungi durata de viata a unei baterii auto. In timp, praful si murdaria se depune pe bornele bateriei, ceea ce poate duce in timp la blocarea curentului electric. Asadar, cuarata in mod constant bornele bateriei pentru a prelungi durata de viata a acesteia.

Mentine o temperatura cat mai potrivita la nivelul bateriei.

Este foarte bine cunoscut faptul ca temperaturile nepotrivite pot avea un impact negativ asupra duratei de viata a unei baterii, motiv pentru care este recomandat sa te asiguri ca temperatura de la nivelul bateriei este un normala. In timpul iernii, in situatia in care temperaturile sunt foarte scazute, poti izola bateria cu un material special, iar in timpul verii este indicat sa parchezi masina la umbra daca este posibil.

Fa verificari periodice.

In ciuda unei intretineri de rigoare, este totusi posibil ca bateria sa aiba totusi probleme de alta natura, situatie in care este recomandat sa verificam mai in amanaunt situatia. In acest sens, este recomandat ca macar odata la 6 luni este recomandat sa treci pe la furnizorul tau de baterii auto pentru ca aceasta sa fie verficata. In situatia in care se constata ca problema este una majora, este indicat sa inlocuiesti bateria cu una noua.