Siguranța și supravegherea locuinței

de

Protejarea familiei voastre începe cu protejarea propriei locuințe. Merită să investiți într-un sistem de siguranță și supraveghere al casei în care locuiți dacă doriți să dormiți fără griji noaptea. În prezent, există foarte multe sisteme de protecție a locuinței, așadar, nu vă puteți plânge că nu aveți de unde alege soluția perfectă pentru voi.

Poate credeți că nu aveți nevoie de un astfel de sistem, deoarece zona în care locuiți este una liniștită, iar vecinii voștri sunt niște persoane foarte cumsecade. Vă înșelați, însă! Într-adevăr, este mai puțin probabil ca un vecin drăguț să vină să vă spargă locuința, însă trebuie să țineți cont că oricine poate avea acces în cartierul sau în zona în care stați.

Ceea ce înseamnă că orice hoț sau orice răufăcător, de oriunde din oraș sau chiar din țară, se poate infiltra în cartierul vostru și vă poate lua în vizor locuința. De aceea, un sistem de supraveghere și protecție al locuinței este recomandat pentru oricine locuiește la casă și chiar la apartament.

Un astfel de sistem poate costa ceva bani la început, însă din momentul în care îl aveți instalat, puteți fi mai liniștit în privința siguranței voastre, a familiei voastre și a locuinței voastre. Prin montarea unui sistem de supraveghere, aveți o garanție mai mare că bunurile aflate în casă vor fi mai bine protejate de potențiali infractori.

Sistemul de supraveghere și siguranță vă poate alerta din timp atunci când cineva a pătruns în locuință, oferindu-vă timp să luați măsurile necesare (de exemplu, să sunați la poliție). Mai mult, mai toate sistemele de acest gen transmit un semnal către firma de pază cu care aveți contract, agenții acesteia putând interveni în timp util pentru prinderea hoților.

Atunci când decideți să vă instalați un astfel de sistem, trebuie să vă gândiți cât de complex vreți să fie el. Poate include mai multe dispozitive și sub-sisteme, sau poate fi compus dintr-o simplă alarmă.

Există 3 tipuri de sisteme de securitate. Primul dintre ele, este sistemul de siguranță al perimetrului. Acesta se referă la perimetrul (zona) din jurul locuinței voastre. Dacă locuiți la casă, acest perimetru poate fi reprezentat de curte. Perimetrul poate fi înconjurat cu porți și garduri electrice, menite să țină la distanță infractorii prin transmiterea de impulsuri electrice în corpurile acestora.

Aceste garduri nu sunt neapărat construite să ucidă, ci să descurajeze potențialii hoți sau spărgători să le escaladeze.

Alarmele sunt al doilea tip de sistem de siguranță, rolul fiind să alerteze proprietarul unei locuințe dacă cineva a pătruns în perimetru sau în casă prin efracție. Ele se pot instala atât în interiorul locuinței, cât și în curte, pentru a surprinde orice tentativă de furt.

Ele pot fi alarme silențioase, care vor alerta numai ocupanții locuinței sau angajații unei firme de pază, sau pot fi audibile, emițând sunete puternice, menite să sperie hoții și să alerteze și alte persoane aflate în jurul perimetrului acoperit de alarma în cauză.

Ultimul tip de sistem de supraveghere este cel numit CCTV (Closed Circuit Television). Acesta constă în amplasarea unor camere de supraveghere și a unor monitoare pe care să se poată vizualiza, în timp real, toate imaginile surprinse de camere.

Un astfel de sistem este extrem de util dacă doriți să știți cu exactitate cine intră pe proprietatea voastră. Puteți vedea cu ușurință câte persoane sunt în curte, cine sunt ele și dacă vă sunt cunoscute, fără să fie nevoie să părăsiți siguranța casei în care locuiți.