Totul despre mobila din pal

de

Mobila din pal melaminat fata de celelalte materiale are un pret accesibil si se adreseaza in mod special amenajarilor moderne, in linii si forme simple. Fiind un material ce nu permite profilarea rezulta ca palul este un material usor de realizat.

Paleta de finisaje, decoruri  este foarte variata, de la finisaje simple, la finisaje texturate, imitatii din fibra lemnoasa precum stejarul, nucul, fagul, lemnul sau wenge.

PAL inseamna placa aglomerata lemnoasa, realizata prin presare, lipire si aglomerare. Rezultatul este o placa din lemn combinat cu alte resurse. Rezultatul este o placa din lemn combinata cu alte substante ce pot lua orice forma. In plus, palul poate fi acoperit cu o pelicula speciala, denumita melamina, care ii confera rezistenta si aspect.

Mobila din pal este la fel de frumoasa ca si cea din lemn si este usor de prelucrat, ecologica iar in realizarea sa se utilizeaza de cele mai multe ori resturi care in mod normal nu ar mai fi de niciun folos, este durabil, mult mai usor decat lemnul, poate fi asamblat si modelat in diferite forme, poate fi colorat si se adapteaza perfect in toate incaperile.

In ceea ce priveste mobila din pal trebuie spus ca in ciuda faptului ca este ideala pentru baie si bucatarie si este rezistent la apa, umezeala si temperaturi crescute, aceste calitati se anuleaza daca melamina se desprinde sau daca zonele placii din lemn sunt in contact direct cu apa.

Daca mobila din lemn se poate reconditiona de mai multe ori si poate primi de fiecare data stralucire, in cazul palului nu poate fi readusa la viata deteriorarea sa fiind ireversibila.

Ingirjita cu atentie, ferita de socuri mecanice si de degradrea stratului protector, mobila din pal poate sa aiba un aspect placut tot timpul.

Daca alegeti mobila din pal atunci trebuie sa tineti cont de cateva detalii.

In primul rand mobila din pal nu poate suporta greutati mari. Rafturile din pal se curbeaza daca greutatea asezata pe ele depaseste valoarea recomandata de producator.

Camera in care se afla mobila din pal trebuie aerisita periodic dat fiind faptul ca in primele sase luni cleiul utilizat elemina vapori care pot avea un miros neplacut.

Nu se recomanda plasarea mobilei din pal in apropierea surselor de lumina si caldura.

Principalul avantaj al palului in comparatie cu furnirul sau lemnul solid este pretul scazut. Plansetele din pal sunt produse automat la masura dorita si mobila poate fi produsa in cantitati mari la dimensiuni standard. Pretul esi scade astfel si mai mult nefiind necesara interventia unui tamplar.