Tu pentru ce folosesti Bluetooth?

de

Bluetooth este o tehnologie fara fir si de aceea este construita in gadget-uri electronice. Acesta permite sa vorbesti si sa partajezi informatii precum muzica, vocea si video-uri fara a fi nevoie de fir. Bluetooth utilizeaza undele radio la fel ca telefoanele mobile, televiziunea si radio FM. Diferenta dintre aceste dispozitive si tehnologia Bluetooth este distanta. Radio-rile si televiziunile difuzeaza catre prea multi oameni peste multe mile. Tehnologia Bluetooth doar poate sa trimita informatii pentru spatiul tau. Spatiul personal se numeste PAN (Personal Area Network) si este valabil pe o distanta de 33 de pasi.

Daca ai citit prospectul produsului, cuvantul Bluetooth, inseamna ca produsul are o piesa a hardware-ului sau un mic cip pentru computer care contine Bluetooth. De asemenea, contine software-ul care permite utilizatorului, persoanei care are produsul, sa conecteze produsul la alt produs care foloseste tehnologia Bluetooth. Aceasta este automatizarea conexiunii wireless.

Tehnologia utilizata de Bluetooth relateaza la intoarcerea in timp, la descoperirile pionieratului in anul 1940 de catre militari. Inginerii de la o companie suedeza numita Ericsson a inventat Bluetooth-ul in 1994. Un grup de companii, in anul 1998, au lucrat impreuna la conectarea produselor folosind Bluetooth. Vazand ca tehnologia Bluetooth are rrezultate, firmele formeaza Grupul Bluetooth Special Interest (SIG). Firma este dedicata pastrarii tehnologiei. Tehnologia Bluetooth nu apartine unei singure firme, dar Bluetooth SIG functioneaza impreuna la dezvoltarea Bluetooth.

Cand SIG a aparut, Bluetooh, a fost cuvantul codat pentru SIG. Acestia au dezvoltat aceasta tehnologie pentru a permite colaborarea dintre diverse industrii. Un exemplu al acestei colaborari este piata automobilelor si a smartphone-urilor.

Bluetooth a dorit sa fie initial un substituent pentru cablurile usb si intre fire sau intre lucruri, cum este mouse-ul ( iti recomand sa citesti si Mx Anywhere 3 review , un produs carui i se aplica technologia Bluetooth cu mare succes) cu tastatura pentru laptop. Cu toate ca, functioneaza minunat in aceste dispozitive, Bluethooth poate face mai mult decat atat. Tehnologia se poate conecta la televizoare, playere de muzica, playere audio si alte dispozitive de ingrijire din domiciliu. Ca tehnologia Bluetooth s-a dezvoltat, persoanele pot crea legaturi acolo unde nu este posibila conexiunea prin usb. Astazi, poti conecta smartphone-ul la sistemul de muzica din masina, sau poti imprima o fotorafie din camera de fotografiat. Bluetooth permite sa controlezi pulsul, viteza si pasii pe masura ce alergi, mergi sau faci jogging.

Peste 13.000 de firme fabrica produse inovatoare care folosesc tehnologia aceasta. Produsele inovative variaza de la iesite din comun la minunate si menite sa faca viata mai usoara si mai distractiva.

Daca esti una dintre persoanele carora le place sa vorbeasca la telefon si sa conduca, tehnologia Bluetooth lucreaza pentru a face acest lucru mai usor. Ei au dezvoltat casti wireless si sistemul de maini libere folosind aceasta tehnologie. Aceste maini libere pentru sistemelor pentru masini sunt in curs de dezvoltare pentru recunoasterea vocii, declanseaza vorbirea si are capacitatea de a porni dispozitivul de maini libere cu o comanda vocala.

Dupa cum ai observat, poti gasi tehnologia Bluetooth in aproape toate produsele pe care le folosesti zi de zi si mult mai multe sunt in curs de dezvoltare in fiecare zi.