Vrei sa achizitionezi o tabla decapata in viitor?

de

Ce este tabla decapata ?

Tabla decapata este un produs din categoria materialelor de constructii confectionat din materiale feroase, predominant otel, utilizat in industria constructoare dar si pentru realizarea anumitor aparaturi electrocasnice si materiale publicitare.

Acest produs este adesea utilizat la suprafata fapt ce obliga fabricantul sa ii confere un aspect si o serie de proprietati aparte.

Cum este produsa tabla decapata?

Procesul de fabricatie prin care trece tabla decapata este unul complex ce presupune laminarea la rece. Mai exact, materia prima principala utilizata pentru acest produs, mai exact otelul, este supusa unui proces repetitiv de rulare si presare prin intermediul unor utilaje speciale sub forma unor role. Acest proces are loc pana cand materialul prim ajunge la grosimea si marimea dorita.

Dupa terminarea etapei ce tine de modelarea fizica, urmeaza tratarea chimica. Aceasta noua etapa presupune aplicarea unui film uleios cu rol in protejarea impotriva formarii ruginei, lucru datorat agentilor corozivi. La nevoie, aceasta pelicula poate fi usor indepartata prin intermediul unor substent chimice cunoscute sub numele de solventi.

 

Ce proprietati are tabla decapata?

Principalele proprietati pe care le detine tabla decapata sunt:

  • Sudabilitate (proprietatea de a fi sudata impreuna cu alte obiecte ce au aceeasi proprietate);
  • Formabilitate (caracteristica ce permite modelarea in functie de forma dorita prin taiere indoire, etc.);
  • Proprietati electromagnetice.

Aceste caracateristici principale impreuna cu faptul ca fabricantul produce acest material de constructii in forme, dimensiuni si grosimi diferite permite utilizarea lui ca solutie intr-o vasta categorie de proiecte, majoritatea in domeniul contructiilor.

In ansamblu, toate aceste proprietati unice fac diferenta dintre acest produs metalurgic si restul materialelor de constructii. De mentionat este faptul ca specialisti in constructii prefera aceste material pentru domeniul in care actioneaza tocmai pentru aceasta multitudine de proprietati dar si pentru rezistenta si maleabilitatea sa.

Unde poti utiliza o tabla decapata?

Tabla decapata poate fi utilizata intr-o arie larga de domenii si scopuri, asa cum am mai mentonat anterior. Astfel, acest material metalurgic unic prin proprietatile sale poate fi usor manipuat, sudat si taiat in functie de necesitate, constituind piesa de baza in cazul mai multor tipuri de proiecte.

Cateva utilitati ale acestui material de constructii ar putea fi:

  • Utilizarea acestuia ca piesa in cadrul aparaturilor electrocasnice;
  • Simple rafturi cu scopul de a depozit diverse lucruri;
  • Parapeti in cazul soselelor de mare viteza dar si in cazul serpentinelor;
  • Utilizarea ca piese in industria constructoare de masini;
  • Utilizareea acestora in construirea de suporturi publicitare;
  • Alte structuri metalice complexe.