Exista un motiv simplu pentru care jocurile de tip arcade, biliardul, fotbalul de masa si alte tipuri de jocuri exista in baruri si cafenele: indiferent de varsta pe care o avem, ne place sa ne jucam. Sa ai propria camera de jocuri este un privilegiu pe care din ce in ce mai multi oameni si-l pot permite, chiar daca nu au un spatiu mare la dispozitie.
Daca si tu te-ai gandit ca poti transforma un spatiu din casa ta intr-o camera de jocuri, iata cateva idei de design care sa te ajute sa ai cea mai buna experienta:
1. Organizeaza un spatiu pentru bar
Fie ca amplasezi o masa cu doua-trei scaune si un dulapior pentru bauturi intr-un colt sau construiesti un bar in toata regula, acest loc va fi perfect pentru a te retrage la un pahar, impreuna cu prietenii, dupa un joc intens.
2. Nu uita de muzica
Muzica este importanta pentru atmosfera si, in acest sens, ai mai multe optiuni, care depind doar de creativitatea ta. Te poti baza pe playlist-ul preferat si boxe bune sau chiar sa incluzi cateva instrumente pentru un jam session cu prietenii.
3. Include o masa de biliard
Datorita popularitatii sale, biliardul este un joc clasic pentru o camera de jocuri. Adesea, o masa biliard este chiar piesa centrala a camerei. Chiar daca nu esti un jucator avid, tot poti include in camera o masa de dimensiuni mai mici.
4. Inrameaza boardgames vintage
In loc sa arunci acele table de joc vintage, inrameaza-le si afiseaza-le pe peretii camerei de joc pentru a completa atmosfera ce incurajeaza jocul si distractia. Alternativ, poti cumpara online postere cu aer vintage care sa aminteasca de jocurile de demult.
5. Cumpara un semn luminos
Fie ca il vei afisa deasupra barului sau in alta parte, un semn luminos de tip neon ( vezi aici cateva modele ) este o decoratiune ce va atrage atentia vizitatorilor si va lumina spatiul creand o atmosfera speciala.
6. Monteaza un proiector
Daca spatiul iti permite, monteaza un proiector pentru filme sau chiar pentru a juca jocuri video. Camera poate fi utilizata, prin urmare, de intreaga familie.
7. Alege o schema de culori smart
Orienteaza-te catre scheme de culori neutre – spre exemplu, o buna alegere este sa folosesti alb, bleumarin, si tonuri de pamant. Astfel camera ta va avea un look neutru care va permite jocurilor sa fie centrul atentiei.
8. Combina spatiile
Daca nu ai suficient spatiu inauntru insa ai la dispozitie o terasa, poti organiza o camera de jocuri care sa le combine pe amandoua. In mod similar poti combina o parte din sufragerie cu un hol pentru a crea camera de jocuri dorita. Totul depinde de inspiratia ta (nu uita sa te inspiri din mediul online).
9. Organizeaza un colt pentru copii
Daca tu sau prietenii tai aveti copii, poti organiza un colt distractiv si pentru ei. O masa joasa cu scaune, foi colorate, creioane si diferite jocuri ii va mentine ocupati ceva vreme.
Sursa Imagine Drew Coffman / Unsplash
0 Comentarii