4 sfaturi despre curățarea covoarelor de la profesioniști

de

Oricâtă grijă ai avea să îți menții casa curată, la un moment dat covoarele tale vor cădea cu siguranță pradă petelor și murdăriei de tot felul. Odată ajuns în această situație trebuie să știi care este cea mai bună soluție pentru curățarea covoarelor respective, astfel încât să trăiești în continuare într-o casă curată, lipsită de alergeni.

În funcție de tipul covoarelor care îți înfrumusețează casa, de țesătură, de material, dar și de dimensiunea acestora, te poți orienta către cea mai bună variantă de curățire. Astfel, poți opta pentru curățarea covoarelor acasă, în mașina de spălat, dacă dimensiunea acestora o permite sau apela la serviciile unei spălătorii specializate, cum ar fi spalatorie covoare Braila.

Indiferent de metoda aleasă, important este ca la final să te poți bucura de o casă curată, cu covoare curate, care să arate ca noi pentru mai mult timp. Iată, așadar, care ar fi cele mai importante secrete despre spălatul și curățatul covoarelor, împărtășite de profesioniștii în domeniu:

1. Evită murdărirea excesivă!

Înainte de a-ți pune problema unde este mai bine să realizezi curățarea covoarelor, trebuie să te gândești mai degrabă cum anume să eviți murdărirea excesivă a covoarelor din casă. Chiar dacă apelezi la serviciile unei spălătorii specializate, întotdeauna este mai bine să previi decât să tratezi. Un covor spălat de prea multe ori se va uza mult mai repede și va pierde mult mai ușor aspectul de nou.

Așadar, printre cele mai importante sfaturi despre întreținerea covoarelor de la profesioniști în domeniu este prevenția. Evită să intri încălțat în casă și cu atât mai puțin pe covoare. În afară de microbii pe care îi cari pe talpă de afară, vei aduce cu sine și murdărie din cea mai dificilă și vei toci mult mai repede covorul. Fă-ți un obicei de a te descălța la ușă și îndeamnă-ți și musafirii să facă același lucru! Vei trăi într-o casă mult mai curată și mai sigură pentru tine și copiii tăi.

2. Aspiră!

Dacă alegi să îți cureți covorul acasă și dacă tipul murdăriei îți permite (murdăria mai dificilă este mai ușor de îndepărtat la o spălătorie specializată, care folosește echipamente mai puternice, profesionale), în primul rând trebuie să pregătiți locul pentru aspirare.

În primul rând, verificați ca în țesătura covorului (mai ales în cazul celor mai pufoase) să nu se afle obiecte mici, precum monede sau alte obiecte ce ți-ar putea fi de folos sau care ar putea înfunda țeava aspiratorului. După ce ai aspirat bine, folosește o soluție specială și periază bine covorul. Lasă să se usuce și apoi aspiră din nou.

Dacă ai grijă să repeți această operațiune cel puțin odată la 1-2 săptămâni, vei putea să menții aspectul de nou al covorului pentru o perioadă mult mai îndelungată.

3. Acționează rapid!

La fel de important pentru menținerea covoarelor curate este să acționezi asupra murdăriei imediat ce aceasta a apărut.

Astfel, dacă un musafir neatent varsă cafea pe covor, nu amâna ștergerea petei până după încheierea vizitei. Odată uscată și impregnată în țesătură, pata de cafea va fi mult mai greu de îndepărtat. În schimb, pune mâna imediat pe o bucată de cârpă sau un șervet de hârtie și absoarbe lichidul din țesătura covorului. Apoi, cu apă și săpun sau un detergent special pentru țesături, înlătură pata rămasă. Nu îți va lua mai mult de 5-10 minute, iar covorul tău va fi salvat de urâțenia unei pete permanente de cafea.

4. Cere ajutor!

În cazul în care ai sărit de foarte multe ori peste operațiunile de mai sus, este foarte probabil ca murdăria și petele să fi pus deja stăpânire pe covoarele și casa ta. Dacă simți că nu o poți scoate la capăt de unul singur, nu ezita să apelezi la ajutor profesionist.

Contactează reprezentanții unei spălătorii de covoare din zona ta și întreabă dacă te pot ajuta în problema cu care te confrunți – curățarea covoarelor. Trebuie să știi că majoritatea spălătoriilor de acest gen pun la dispoziție și un serviciu de ridicare a covoarelor de la domiciliul clientului, așa că nu uita să întrebi și de acest lucru.

Angajații spălătoriei se vor deplasa la tine acasă și vor ridica obiectele ce trebuie curățate, le vor spăla conform indicațiilor tale și a tipului de material, le vor usca în cele mai bune condiții și ți le vor aduce din nou acasă, de această dată, însă curate și parfumate!

În concluzie, dacă îți dorești o casă curată cu covoare care să arate ca noi mai mult timp, respectă sfaturile venite din partea profesioniștilor și nu lăsa murdăria să pună stăpânire pe locuința ta.