Afla de la Mesteru Manole cum trebuie taiata si depozitata corect tabla zincata

de

In acest articol, specialistii de la Mesteru Manole iti povestesc pas cu pas cum trebuie sa depozitezi si sa tai in mod corect acest material pentru a beneficia de caracteristicile sale

Cateva informatii despre tabla zincata

Este un tip de material foarte des folosit si ales atat de constructori, cat si de persoane fizice pentru realizarea de acoperisuri, pereti despartitori, dar si exteriori realizati in cadrul halelor metalice, usi pentru garaje, piese pentru aparatura electrocasnica. Acest lucru se datoreaza rezistentei ridicate, dar si durabilitatii pe care le detine la actiunile agentilor corozivi, apei, prafului, soarelui si altor elemente.

Chiar daca la inceput poti afirma ca stii ca tabla zincata rezista fara probleme in orice conditii meteo, exista totusi anumite aspecte care trebuie respectate ca sa poti beneficia de toate calitatile pe care acest material le are, dar si sa beneficiezi de toate avantajele oferite pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Daca nu respecti toate sfaturile oferite in acest articol dintr-o investitie foarte eficienta materialul achizitionat se va transforma intr-un esec total!

1. Depozitare tabla zincata

Cel mai important sfat legat de acest subiect este ca depozitarea acestui materiale sa nu se faca niciodata direct pe pamanat.
Trebuie neaparat sa depozitezi intotdeauna tabla zincata pe paleti din lemn in spatii inchise care beneficiaza de o ventilatie buna. De asemenea, este indicat ca in cadrul acestor spatii de depozitate diferenta de temperatura dintre noapte si zi sa nu fie mai mare de 10 grade Celsius.

In cazul in care nu poti o poti depozita intr-un spatiu inchis si trebuie sa o depozitezi afara, aceasta trebuie neaparat pusa pe paleti din lemn, dar si invelita foarte bine, in special pe lateral, cu un material care nu favorizeaza actiunea de condens. Niciodata nu trebuie sa utilizezi folie de plastic pentru invelirea sa.

2. Taiere tabla zincata

Avand in vedere ca tabla zincata trebuie sa fie taiata in aproape in toate proiectele pentru a se potrivi dimensiunilor proiectului respectiv, trebuie respectate anumite lucruri.

Asa cum stii, aceasta este acoperita cu un strat protector de zinc. Avand in vedere acest lucru, specialistii de la Mesteru Manole iti recomanda ca taierea la dimensiuni sa se fie realizata doar cu ajutorul ghilotinei.

Daca acest lucru nu este posibil, iar tu o vei taia cu flexul, acest proces va duce la incalzirea la temperaturi ridicata a materialului si implicit al stratului de zinc, iar din aceasta cauza, stratul de zinc va fi complet distrus, urmand ca apoi exista sanse foarte mari ca intr-o perioada scurta de timp sa isi faca aparitia rugina in zona in cauza.

Totusi, dupa acest porces si pentru a incerca sa o „salvezi”, este recomandat sa vopsesti tabla zincata cu o vopsea bogata in zinc, dar trebuie sa stii toate calitatile pe care aceasta le avea la inceput nu vor mai putea fi recuperate in totalitate.

Daca ai nevoie si tu de tabla zincata la un pret foarte bun, o gasesti la Mesteru Manole pe urmatorul link: https://mesterumanole.ro/metalurgice/tabla/tabla-zincata

tabla zincata