29 aprilie. Celebrări internaționale.

de

În această zi avem două motive de a sărbători.

 

Sărbătorim Ziua Veteranilor de Război,unii din cei mai importanți oameni ce merită celebrați .

Titlul de Veteran de Război a fost recunoscut după Primul Război Mondial.S-au dat diferite legi și decrete,și intr-un final acest titlu a fost pus in vigoare și se folosește si in zilele noastre. Veteranii ce-și merită pe deplin statutul,beneficiază și de alte avantaje ce le ușurează traiul. Avantaje financiare in principiu, care din păcate devin din ce in ce mai mici. Lucru ce este cu adevărat jignitor.

Oameni ce și-au riscat viața pentru libertatea noastră și mai ales pentru bunăstarea și liniștea ce o avem în prezent.

Sunt oameni ce și-au pus în pericol sănătatea și într-un final viața. Oameni așteptați acasă de familii, dar cu o putere incredibilă de a lupta pe front pentru țara.

Aceștia sunt oamenii  ce merită celebrați și apreciați . Pentru că acum suntem în sigurantă.

Se organizează evenimente, unde veteranii sunt imbrăcați in uniforma plină de medalii.

Sunt în centrul atenției si li se dedică pe deplin acele momente. Se fac  marșuri si se cântă imnul țării.

29 aprilie , Ziua Veteranilor de război .Vă mulțumim pentru curaj și sacrificiu.

Vă mulțumim pentru șansa de a crește în siguranță și la randul nostru să ne creștem copiii la fel.


Alt fenomen sărbătorit în această zi este Dansul . Ziua Internațională a Dansului .

Limbajul trupului,ce spune povești și ne atinge sufletele. Limba vorbită de toți pământenii,în diferite moduri dar ințeleasă pe deplin. O ramură a artei exprimată prin zeci de feluri. Toate diferite și deosebite în felul lor.

Această zi 29 aprilie,coincide sau nu, cu ziua de naștere a celui ce a creeat baletul, Jean-Georges Noverre. Deci îl celebram și pe el,pentru faptul că acum putem și avem șansa să dansăm sau să vedem un spectacol minunat de balet. Această sărbătoare este reamintită în fiecare an, încă din 1982, fără întrerupere.

Oamenii dansează de mii de ani, dar în această zi mai mult și mai frumos ca niciodată. Cu ocazia acestei celebrări sunt organizate fel și fel de concursuri, festivaluri, spectacole, demonstrații în stradă sau la metrou.

Oamenii dansează și se bucură de acest dar. Fie că se dansează Vals,Tango,Salsa,Cha-cha,Flamenco sau chiar dansurile noastre populare oamenii sunt încântați de spectacolele de pretutindeni.

Deci oameni dragi,haideți sa celebrăm aceste minunate motive de sărbătoare. Să le apreciem la adevărata lor valoare,atât cât se poate.