4 lucruri importante atunci cand alegi un sistem de supraveghere video

de

Orice achizitie pe care o faci trebuie sa fie concretizata in urma unei analize. Nu este insa acelasi lucru sa cumperi o ciocolata cu lapte si sa cumperi un sistem de supraveghere video. In cazul supravegherii, atentia trebuie sa fie una sporita, deoarece de aceasta depinde intreaga siguranta a celor ce urmeaza sa fie supravegheati, intreaga activitate a afacerii si intregul plan pe care il ai si care te facesa achizitionezi sisteme de supraveghere video, in primul rand.

Care este comportamentul celor care achizitioneaza sisteme de supraveghere video?

De regula, majoritatea celor care ajung sa cumpere astfel de produse, o fac dupa ” ureche” . Se gandesc la locurile cele mai importante din casa, ajung intr-un magazin si cumpara cel mai ieftin sistem, care le asigura o supraveghere a locurilor respective. De multe ori insa, achizitia unui sistem in felul acesta poate sa duca la ineficienta si la probleme foarte mari. In teorie, intreaga actiune este corecta, insa sunt mult mai multe detalii care conteaza cu adevarat.

Care sunt detaliile cu adevarat importante?

Un detaliu esential pe care trebuie sa il iei in considerare este nevoia pe care o ai. Iti cumperi sistemul pentru a preveni anumite hotii, pentru a-ti supraveghea angajatii sau pentru a supraveghea bona? Iti cumperi sistemul de supraveghere pentru a avea un istoric al tuturor intamplarilor dintr-un anumit spatiu sau pentru a descoperi cele mai mici detalii dintr-o actiune importanta? Cu siguranta, scopul este cel mai important, asadar, trebuie sa ii acorzi atentia care i se cuvine.

Un al doilea element extrem de important si neglijat, este magazinul de unde achizitionezi. Acesta trebuie sa fie foarte bogat, din punct de vedere al ofertelor trebuie sa dispuna de oameni pregatiti, care iti pot raspunde la intrebari si cel mai important, trebuie sa aiba review-uri bune. Evident, conteaza si pretul, insa de multe ori, acesta poate sa fie neglijat, mai ales ca diferentele de preturi intre magazine sunt destul de mici.

Al treilea element cu adevarata important este locul unde urmeaza sa fie puse camerele de supraveghere. Daca le vei pune undeva afara, atunci trebuie sa te astepti la necesitatea unor camere de supraveghere pentru exterior, cu rezistenta la temperaturi extreme si la intemperii. Daca urmeaza sa supravegherzi un interior, atunci niste camere de interior, cu o calitate foarte buna a imaginii sunt mai mult decat suficiente.

Rezolutia, dotarile camerelor si modul in care acestea isi fac treaba sunt si ele foarte importante, insa legalitatea poate sa fie pe locul 4. Orice ai face cu camerele de supraveghere achizitionate este bine sa cunosti bine legislatia, in asa fel incat sa nu faci nimic ilegal.