5 lectii de viata pe care le putem invata facand sport

de

Atunci cand incep sa faca sport in mod regulat, majoritatea oamenilor observa ca aceasta activitate le aduce beneficii pentru corpul fizic, pentru minte, dar si pentru mentalitatea lor de zi cu zi.

Iata cinci lectii de viata pe care le putem invata facand sport:

1. Mentalitatea este importanta

Multi oameni renunta rapid la un program de exercitii pentru ca este dificil si rezultatele nu sunt vizibile imediat.
Insa avem de ales: in loc sa renuntam, am putea sa ne reamintim permanent de obiectivele noastre importante, sa ne modificam antrenamentele sau sa ne gasim un partener de fitness care sa ne incurajeze.

Modul in care abordam, mental, aceste provocari, ne poate aduce succesul sau esecul. In momentele in care ne simtim nerabdatori, demotivati, obositi si asa mai departe, ne va fi extrem de util sa ne aducem aminte ca, desi este lent, progresul exista atata timp cat investim timp si ramanem disciplinati, atat cand facem sport cat si in alte arii ale vietii.

2. Calitatea conteaza

Avem nevoie sa ne antrenam corect, pentru a evita durerile si accidentarile. Antrenandu-ne corect, ne antrenam inteligent, fara a ne epuiza sau a dedica foarte mult timp exercitiilor, obtinand astfel rezultatele dorite. Nu in ultimul rand, a alege exercitii de calitate inseamna sa alegem exercitii care ne fac placere. Asadar, calitatea conteaza, atat in sport cat si in relatii, cariera, activitati, dieta si chestiuni materiale.

3. Este vital sa ne ascultam corpul

Corpul uman are abilitatea de a se adapta si de a recunoaste ceea ce ne face bine. Atunci cand facem sport, corpul nostru ne avertizeaza cand avem nevoie de odihna, cand exageram cu efortul fizic si avem nevoie de hidratare, si chiar si atunci cand nu ne miscam suficient. Fie ca este vorba de dureri, oboseala, insomnie, anxietate sau alte semne, este important sa fim constienti de ele pentru a le recunoaste la timp si a actiona in consecinta pentru a ramane sanatosi.

4. Provocarile nu sunt obstacole

Orice experienta dificila poate fi un obstacol, daca o privim astfel. Insa atunci cand trebuie sa parcurgem acel ultim kilometru pe banda de alergat, sau sa facem inca un set de ridicari cu o greutate fitness si asa mai departe, este util sa ne reamintim ca momentele dificile sunt, de fapt, oportunitati de dezvoltare.

Atunci cand vrem sa obtinem o conditie fizica mai buna, este important sa iesim din zona de confort. Acelasi lucru il putem face si in relatii sau in cariera pentru a ne imbunatati viata.

5. Nu putem face totul singuri

In fitness ne orientam catre surse de informatie, instructori, si parteneri de antrenamente care sa ne reflecte valorile, sa ne invete, si sa ne sustina in calatoria noastra. Aceasta abordare reflecta nevoia noastra de a fi intelesi si sustinuti, in general. In viata este benefic sa aplicam acelasi model: sa invatam mereu si sa ne inconjuram de modele: parinti, profesori, mentori, prieteni.

Acestia ne invata si ne sustin iar, fara ei, viata noastra cu siguranta nu ar fi la fel de bogata.

Sursa Imagine Tirachard KumtanomPexels