5 sfaturi utile pentru achizitia unei biciclete pliabile

de

Avand in vedere traficul tot mai aglomerat din orase, precum si costul destul de mare al combustibilului, nu e de mirare ca tot mai multa lume cauta metode alternative de transport.

Bicicleta este cel mai popular mijloc de transport, dupa masina, caci este usor de achizitionat si intretinut, dar si usor de condus de catre mai multe categorii de persoane. Nu iti trebuie permis pentru mersul pe bicicleta si nici nu trebuie sa ai o anumita varsta pentru a putea iesi la pedalat. Asadar, nu e de mirare ca tot mai multi oameni aleg bicicleta ca mijloc de transport, indiferent ca vorbim de una obisnuita sau una pliabila.

Si ca tot veni vorba de aceste biciclete pliabile, iata la ce ar trebui sa fii atent inainte de a-ti achizitiona una.

1. Mecanismul de pliere

Pentru ca aceasta este una dintre cele mai importante parti ale acestui tip de bicicleta, este normal sa ii acorzi atentia cuvenita. Astfel, mecanismul de pliere trebuie sa fie bine construit, sa functioneze perfect si sa poata fi actionat cu usurinta.

Daca acest sistem nu functioneaza cum trebuie vei avea in posesie, cel mai bun caz, o bicicleta obisnuita, ce nu poate fi pliata. In cel mai rau caz, poti avea doua roti separate pe care sa le cari degeaba dupa tine, caci bicicleta nu mai faci din ele.

2. Cadrul

Acesta trebuie sa fie solid si flexibil, dar si usor. In general cadrele bicicletelor pliabile sunt confectionate din aluminiu, dar modelele mai scumpe pot avea si cadre din fibra de carbon. Pe de alta parte, modelele mai ieftine au cadrul din otel si cantaresc mai mult.

3. Piesele

De obicei producatorii de biciclete procura piesele precum franele, saua, sistemul de transmisie, etc, de la diversi producatori specializati in producerea acestora. Asigura-te ca piesele respective sunt de calitate si functioneaza in mod corespunzator inainte de a lua o decizie privind achizitionarea bicicletei.

4. Vitezele

Majoritatea bicicletelor pliabile au un numar potrivit de viteze, in functie de tipul de ciclism catre care se adreseaza, deci asigura-te ca acestea sunt potrivite nevoilor tale.

5. Geometria

Inainte de a lua decizia finala, arunca o privire atenta si asupra geometriei cadrului, dar si asupra dimensiunii generale a bicicletei. De obicei bicicletele pliabile sunt de dimensiuni mai mici – tocmai pentru a fi mai usoare si mai simplu de transportat – deci daca tu esti mai solid sau mai inalt decat media, atunci poate ar trebui sa te orientezi catre o dimensiune mai mare sau chiar catre o bicicleta obisnuita.

Si nu in ultimul rand, nu uita sa probezi bicicleta inainte de a o cumpara. Chiar daca aceasta indeplineste toate exigentele tale, este posibil sa nu ti se potriveasca.

De asemenea, daca alegi sa cumperi de la un magazin online, documenteaza-te bine inainte si cauta recomandari de la persoane care au cumparat un model asemanator. In acest fel iti cresti sansele de a cumpara bicicleta potrivita.