Ar trebui sa platiti pe cineva sa va scrie CV-ul?

de

Convingerea ca tu esti cea mai potrivita persoana pentru a-ti scrie propriul CV nu este intotdeauna adevarata. Desi multi oameni isi pot scrie propriile CV-uri si o fac bine, altii se lupta cu o varietate de probleme; cum ar fi limba engleza incorecta, nestiind cum sa structureze un CV si cum sa evidentieze cel mai bine punctele forte ale acestora.

Printr-o consultare aprofundata, un scriitor de CV-uri profesionale poate ajuta la identificarea realizarilor-cheie si a competentelor necesare unui anumit rol sau sector, a elimina detaliile inutile sau irelevante si a evidentia ceea ce face ca individul sa iasa in evidenta. Acest nivel de obiectivitate este unul dintre avantajele majore in lucrul cu un scriitor profesionist.

Daca alegeti sa lucrati cu un profesionist, iata cateva sfaturi pentru a lucra cu acesta:

Fiti pregatit sa va investiti timpul

Probabil ca va trebui sa raspundeti la un chestionar de e-mail aprofundat sau sa fiti intervievat inainte de inceperea oricarei scrieri. Cele mai multe informatii pe care le puteti da scriitorului dvs. de CV-uri, cu atat mai bine, astfel incat promisiunea unui timp rapid de intoarcere nu va duce intotdeauna la cel mai bun CV posibil. Luati timp sa va ganditi la obiectivele carierei, la realizarile trecute si la valoarea pe care o aduceti inainte de a incepe intregul proces.

CV-ul dvs. va fi folosit probabil ca o rampa de lansare pentru intrebari la interviu, deci trebuie sa va asigurati ca va simtiti multumiti de modul in care este scris si de alegerea cuvintelor. Fiind implicat in procesul de scriere inseamna ca CV-ul este autentic.

Cautati experienta in domeniul ales

Cereti unui scriitor de CV care are experienta in domeniu in sectorul dvs. sa va ajute. Profesionistii in domeniul resurselor umane si recrutorii cu experienta relevanta pot avea, de asemenea, cunostinte valoroase in ceea ce priveste companiile care cauta un astfel de candidat.

Alegeti un scriitor profesionist

Cautati pe cineva care este pregatit sa-si petreaca timpul pentru a descoperi realizarile dvs. de baza, alege exact cuvintele potrivite pentru impact maxim si cine intelege ce si unde sa imbunatatiti anumite aspecte. Cereti sa vedeti inainte si dupa esantioanele muncii lor sau sa folositi recomandari personale inainte de a alege un serviciu de scriere a CV-urilor.

Exista persoane care se dedica acestor tipuri de activitati si care va pot pregati chiar si pentru cele mai dificile interviuri din cariera dumneavostra. De cele mai multe ori, s epune accent pe competente si pe ceea ce puteti oferi la noul loc de munca, iar intr-un final, apelarea la o persoana care sa se ocupe de completarea CV-ului, poate fi cea mai buna idee.