Aspecte de care să ţii cont când alegi o firmă de avocatură

de

Deși firmele de avocatură sunt celebre mai degrabă în afara țării, în SUA în special (cine nu a văzut măcar un film despre intrigile din interiorul unei astfel de firme?), de câțiva ani au apărut și la noi astfel de parteneriate. Având în vedere că omul de rând nu își permite să apeleze neapărat la o firmă de avocatură atunci când are nevoie de consultanță, acestea se adresează mai mult persoanelor juridice sau oamenilor cu o situație financiară peste medie.

Firmele de avocatură au avantajul de a putea oferi clienților avocați bine pregătiți și, mai ales, specializați pe diferite domenii. Poți apela la o astfel de entitate dacă ai nevoie de consultanță în materii penale, civile sau administrative, însă înainte de a lua o decizie trebuie să te asiguri că vei fi reprezentat ca la carte, de niște profesioniști. Informează-te și cântărește bine avantajele și dezavantajele înainte de face un pas care poate fi hotărâtor pentru viitorul tău.

Așadar, fie că ai dat de bucluc sau, pur și simplu, ai nevoie de consultanță pentru afacerea ta, atunci când te decizi să apelezi la o firmă de avocatură trebuie să ții cont de câteva aspecte majore.

1. Reputația

Acesta este cel mai important factor pe care trebuie să îl ai în vedere. Cazurile tratate anterior, rezultatele obținute, precum și modul de lucru al avocaților (etică și profesionalism) sunt factori la fel de importanți de care trebuie să ții cont atunci când alegi echipa care să te reprezinte. De asemenea, firma de avocatură trebuie să aibă o bună reputație în domeniu, mai ales în rândul judecătorilor, pentru că deznodământul cazului tău poate depinde asta.

2. Disponibilitatea

Un alt aspect de care trebuie să ții cont și pe care ar trebui să îl verifici dacă ai posibilitatea, este disponibilitatea avocaților din firma de avocatură pe care intenționezi să o contractezi, de a sta la dispoziția ta și de a-ți oferi toate sfaturile de care ai nevoie. Nu ai vrea să te trezești că avocatul tău întârzie la termenele de judecată sau nu are timp să vă întâlniți pentru a pune la punct detaliile cazului.

3. Tarifele

Faptul că serviciile juridice sunt extrem de costisitoare nu mai e demult un secret. Cu toate acestea, anumite firme de avocatură pot crește tarifele mai mult decât este cazul sau decât le justifică profesionalismul. Multe astfel de firme practică tarife din cele mai ridicate, chiar dacă nu au o reputație pe măsură, așa că ai grijă cum alegi. După cum am mai spus și mai sus, reputația excelentă trebuie să fie cel mai mare atu al unei firme de avocatură.

4. Informează-te!

Atunci când alegi ca o firmă de avocatură să îți reprezinte interesele trebuie să fii conștient că le vei pune pe tavă toate detaliile cazului și multe aspecte din viața ta privată. Pentru a fi sigur că alegi o echipă de profesioniști, încearcă să găsești și să stai de vorbă cu foști clienți sau colaboratori care te pot ajuta să îți faci o idee despre serviciile de care urmează să beneficiezi. De asemenea, poți căuta mai multe informații pe internet. Este posibil să găsești opinii sincere ale unor foști clienți care să te ajute în luarea celei mai bune decizii.

Acestea fiind spuse, dacă vrei să contractezi cea mai bună firmă de avocatură, una care să te reprezinte în mod profesionist, ține cont de sfaturile de mai sus și cazul tău va avea, cel mai probabil, deznodământul la care te aștepți.