Beneficii minune in alimente comune

de

Știți că există alimente care ne pot ajuta din mai multe puncte de vedere? Care pot combate diabetul, migrenele, bolile de inimă și chiar durerile minore. Toate în același timp. A mânca sănătos, pentru mulți dintre noi a devenit un mod de viață. Cu reguli bine stabilite, cu gramaje pentru fiecare parte a zilei și chiar cu limite peste care nu avem voie să trecem. În corpul fiecăruia dintre noi există un sistem de alarmă, unul pe care nu ne dorim să-l activăm. De aceea bazându-ne pe studiile celor mai documentați nutriționiști va prezint 5 dintre cele mai recomandate alimente. Alimente ce ne sunt la îndemână. Le găsim cu siguranță în bucătărie sau în frigider.

 

  1.  Nucile – Mai greu de găsit în perioada asta a anului. Dar dacă ai ceva provizii din toamnă, află că ești norocos. Nucile au foarte multe beneficii. Începând cu regenerarea părului, întreținerea pielii, combaterea depresiei până la prevenirea bolilor cardiovasculare. Pot fi folosite în anumite rețete sau pot fi consumate între mese pe post de gustare.
  2.  Mărul – Beneficiile mărului se axează pe digestie și pe conținutul major de vitamina C și A . Merele au foarte puține calorii, sunt pline de fibre și chiar pot înlătura anumite probleme de piele. Este indicat să mâncăm un măr pe zi. Măcar 3-4 mere pe săptămâna. Putem face suc natural, și suntem sfătuiți să nu înlăturăm coaja. Bineînțeles după ce spălăm merele foarte bine.
  3.  Ananasul – Surprinzător, este bun dacă ne dorim o detoxifiere. Este diuretic, ne poate menține greutatea sau chiar ne poate ajuta să pierdem vreo 2-3 killograme. Datorită conținutului de cupru, previne osteoporoza, problemele cu glanda tiroidă, formarea cheagurilor de sânge și anemia.
  4.  Broccoli – Gătit la aburi, foarte simplu și de asemenea foarte gustos, ne menține sănătoși. Întărește sistemul imunitar, intereste și favorizează masa musculară și perfecționează funcționarea sistemului nervos. Este un bun detoxifiant și defavorizează factorii alergeni.
  5. Cireșele – Încă este perioada în care putem profita din plin de aceste minunate fructe. Este binecunoscut că cireșele înlătură durerile, inflamațiile, insomniile dar și stările de anxietate. Conțin peste 75% apă, deci sunt mai mult decât perfecte pentru o dietă. Au și o importantă influeta asupra sănătății pielii și a tenului.

Acestea sunt câteva dintre sutele de variante pentru a ne menține sănătoși și bine dispuși. Alimentația, programul meselor și respectarea acestora sunt foarte importante. Fiecare din noi preferăm unul sau mai multe alimente, de care nu ne lipsim cu toate că nu ne aduce nici un aport de sănătate. Ba chiar din potrivă, sunt nesănătoase. Cu toții avem câte un viciu nevinovat. Dar asta nu ne poate înlătura să avem o viață sănătoasă.