Camere de supraveghere in scoli

de

Infractiunile in institutiile de invatamant sunt de obicei in raport mic in comparatie cu altele, dar asta nu inseamna ca trebuiesc ignorate. Puteti descuraja cu usurinta comportamentul opresiv al unuia fata de celalalt si puteti pastra linistea de care aveti nevoie pentru a avea un mediu de lucru placut pentru toata lumea. Aceste lucruri preveni cu niste camere de supraveghere ICANSEE.

Situatii exemplu in care supravegherea video in institutiile de invatamant poate fi folositoare :

– O intreaga retea de trafic de droguri se poate ascunde intr-un liceu si de regula nu liceeni sunt dealeri, ci impostori care pretind a studia la respectivul liceu.

– Facand o deductie pe baza motivului anterior ajungem la concluzia ca supravegherea video in scoli ajuta si la reducerea numarului de persoane straine intrate in scoala.

– Unul dintre situatiile in care camerele de supraveghere ar avea un efect foarte bun, sunt examenele. Pentru ca ajuta la identificarea usoara a persoanei care copiaza si descreste rata de absolventi nemerituosi. In plus descurajeaza tentativele de copiere chiar daca acestea nu sunt pornite in sala.

Cele mai potrivite camere pentru scoli sunt camerele marca ICANSEE anti-vandal deoarece, dupa cum spune si numele, nu pot fi vandalizate atat de usor. Recomandat este sa le pozitionati cat mai sus pentru a nu creea un sentiment de invadare a intimitatatii elevilor, iar cablurile sa fie foarte bine plasate si ascunse pentru a nu avea probleme cu intreruperi de semnal sau vandalism.

Desi ar fi indicat ca monitorizarea sa fie constanta si in fiecare sala, plus holuri; multe institutii de invatamant aleg sa supravegheze doar holurile, camerele din sali sa fie doar pentru examene. Pentru a fi supravegheati constant parintii elevilor trebuie sa isi dea acordul pentru asta. Multi isi doresc sa vada oricand pe internet daca intr-adevar s-a dus copilul la scoala si nu in alta parte. Totul depinde de parinti, profesori si directorii scolii, deciziile se iau impreuna si asa ar trebui sa fie peste tot.

Pentru anumiti profesori este stresant sa cunoasca faptul ca sunt monitorizati constant, multi si refuza sa isi sustina cursurile din pricina asta. Asta nu tine neaparat de competenta lor ci de faptul ca multi sunt mai in varsta si au alte principii sau nu sunt destul de instruiti in vederea beneficiilor pe care le pot aduce un sistem de supraveghere chiar si in timpul cursurilor. Spre exemplu exista scoli unde elevii isi bat profesorii si la urma nu exista dovezi in acest sens, decat martori.

Cert este ca cu totii ne dorim siguranta si protectia celor dragi, chiar daca acestia nu constientizeaza pe moment ca le dorim binele.