Cauciucuri de iarna sau cauciucuri all season?

de

Deseori, o mare perte din soferi se intreaba daca sa isi achizitioneze cauciucuri de iarna sau all season.

Bineinteles ca fiecare dintre cele doua variante vine cu propriile beneficii. Totusi, in acest articol va vom prezenta avantajele anvelopelor special gandite pentru sezonul rece, pentru carosabil acoperit cu zapada si gheata, deci pentru conducatorii auto care au drumuri lungi de facut si in sezonul rece.

Atentie! Foarte important este momentul in care va hotarati sa va procurati anvelopele pentru sezonul rece. E bine de stiut ca puteti gasi cauciucuri ieftine inainte de varf de sezon, pana la sfarsitul lunii octombrie.

Iata cu ce avanteje vin in plus cauciucurile de iarna fata de cele all season:

  1. Compozitia special gandita pentru temperaturi scazute

Cauciucurile  de  iarna  au  in  componenta  materiale care se comporta  foarte  bine  la  temperaturi  scazute. In schimb, cauciucurile de vara sau all seasons au sanse mari sa se intareasca si sa isi piarda aderenta, odata cu scaderea temperaturii.  Cele  dedicate  sezonului  rece  au  la  baza  materiale  care  isi  pastreaza  flexibilitatea  atat  la temperaturi scazute, cat si in timpul contactului cu gheata sau zapada.

  1. Lamelele special gandite pentru vreme rece

Aceste  mici  canturi  de  pe  suprafata  benzii  de  rulare   asigura  o  aderenta  mai  mare  pe  suprafata asfaltului in conditii climatice nefavorabile. Mai nou, aceste caneluri sunt prezente si pe flancul anvelopelor asigurand aderenta si in momentul virajelor.

  1. Designul benzii de rulare

Cand vorbim despre cauciucurile de iarna, trebuie sa stim ca acestea au un design al benzii  de  rurale  unidirectional, care  ajuta  la evacuarea  apei, noroiului sau zapezii  de  pe carosabil. In schimb, cauciucurile all season au canelurile mult mai mici si nu au capacitatea de a te ajuta sa treci peste aceste obstacole specifice sezonului rece.

  1. – 30 ° C si stai fara griji

Majoritatea anvelopelor all season incep sa nu mai functioneze la capacitatea lor maxima undeva in jurul temperaturii de 7°C, fata de cele -30°C asigurate de cauciucurile de iarna. Tinand cont de conditiile meteo din Romania, gandeste-te la siguranta ta in momentul in care faci o alegere.

  1. Limita dintre viata si moarte

Acesta este adevarul gol-golut. In momentul in care faci o alegere in privinta anvelopelor pe care le vei achizitiona pentru autoturismul tau, optezi pentru siguranta ta si a celor din jur.

Daca mergi pe varianta cauciucurilor de iarna, poti face aceasta diferenta intr-o multime de situatii. Fii responsabil!