Ce trebuie sa stii despre bicicletele hibrid

de

Bicicletele hibrid sunt o combinație între bicicletele de șosea și mountain bike și vin în întâmpinarea celor care nu sunt specializați sau nu preferă un anume tip de drum și au nevoie de o bicicletă versatilă care să le satisfacă nevoile. Dacă vrei să îți achiziționezi un astfel de mijloc de transport, dar nu știi exact care sunt avantajele și dezavantajele unei biciclete hibrid, informațiile de mai jos te pot ajuta să iei decizia potrivită.

La ce să te aștepți de la o bicicletă hibrid

Cea mai notabilă diferență dintre o bicicletă hibrid și una de șosea este sistemul de frânare pe discuri, preluat de la mountain bike. În general, hibridele au împrumutat de la mountain bike-uri sistemul de 3 foi, ghidonul care conferă o poziție mai ridicată și sistemul de frânare amintit anterior. De asemenea, roțile hibridelor folosesc jante mai late, fapt care oferă o aderență mai mare spre deosebire de cele ale bicicletelor de șosea, mult mai înguste. De la bicicletele de șosea s-a preluat cadrul rigid, fără suspensii.

Ceea ce trebuie menționat este că la ora actuală pe piață există o gamă extrem de variată de modele de biciclete hibrid, unele mai asemănătoare cu cele de șosea, altele mai aproape de caracteristicile uneia pentru munte. Când alegi un hibrid, însă, trebuie să știi exact pe ce tip de drum o vei folosi mai des și să iei o decizie în funcție de acest aspect.

Avantajele unei biciclete hibrid

Este mai sigură: Bicicletele hibrid sunt mult mai indicate pentru un trafic aglomerat pentru că au stabilitate și pot să facă slalom printre mașini sau alte obstacole întâlnite în cale. Astfel, vei ajunge la serviciu mai repede și mai în siguranță decât cu o bicicletă obișnuită.

Este versatilă: Spre deosebire de alte biciclete, special concepute pentru un anumit tip de teren, hibridele sunt mult mai versatile și pot fi folosite pe mai multe tipuri de drum, în funcție de preferințele și necesitățile tale.

Ai de unde alege: Pe piață există o gamă variată de biciclete hibrid, așa că îți poți alege cu ușurință una care să se plieze pe nevoile tale.

Dezavantajele unei biciclete hibrid

Îi lipsește viteza: Din cauza poziției mai ridicate a ghidonului nu vei fi capabil să atingi o viteză asemănătoare cu cea oferită de o bicicletă standard de șosea, de exemplu. Cu toate acestea, dacă nu ești un împătimit al vitezei, lucrul acesta nu are de ce să te afecteze prea mult.

Nu este foarte comodă: Cei mai mulți cicliști sunt împotriva bicicletelor hibrid tocmai din cauza poziției mai ridicate conferite de ghidon și spun că aceasta nu este tocmai naturală. Este vorba însă doar de gusturile și preferințele fiecăruia. Pentru tine poate să fie perfectă din acest punct de vedere. Tocmai de aceea, atunci când cumperi o bicicletă, indiferent de tipul ei, trebuie neapărat să o probezi.

Este bună la orice, dar nu excelează la niciun capitol: Așa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor, atunci când vrei să ai rezultate din mai multe direcții, acestea vor fi satisfăcătoare, dar nu excelente. Așadar, un hibrid este bun dacă știi că vei circula pe o varietate de terenuri, însă dacă ești un ciclist experimentat (indiferent de terenul preferat), bicicleta hibrid nu reprezintă o opțiune prea bună.

Concluzii

Atunci când cumperi o bicicletă nouă, indiferent dacă este hibrid sau nu, este important să ții cont de ce anume îți dorești și să corelezi asta cu bugetul tău. De exemplu, unele modele de biciclete hibrid includ în preț și apărătorile pentru noroi, în timp ce pentru altele trebuie să plătești separat. De asemenea, un lucru bun ar fi să investești într-un echipament corespunzător de ciclism. De obicei, magazinele specializate în vânzarea bicicletelor îți pot furniza și alte echipamente, iar personalul te poate îndruma să iei cele mai bune decizii.